RAZPIS

Razpis za nagrado Slavka Gruma 2016 in nagrado za mladega dramatika 2016. Rok za oddajo besedil se izteče 30. novembra 2016.

Razpis za nagrado Slavka Gruma 2016 in nagrado za mladega dramatika 2016

Prešernovo gledališče Kranj kot organizator 46. tedna slovenske drame objavlja razpis za nagrado Slavka Gruma za najboljše slovensko dramsko besedilo in nagrado za mladega dramatika.

Za nagrado Slavka Gruma tekmujejo slovenska dramska besedila, predložena strokovni žiriji v letu 2015, in na 45. tednu slovenske drame nominirana besedila, za nagrado za mladega dramatika pa nova slovenska dramska besedila avtorjev, starih do trideset let, predložena strokovni žiriji v letu 2015.

RAZPISNI POGOJI
1.     Avtor, ki konkurira za nagrado za mladega dramatika, ne more istočasno poslati istega besedila na natečaj za nagrado Slavka Gruma.
2.     Dramsko besedilo mora biti namenjeno gledališki uprizoritvi za odraslo občinstvo.
3.     Avtorji lahko popravljeno ali spremenjeno različico dramskega besedila, ki je že konkuriralo za nagrado Slavka Gruma ali nagrado za mladega dramatika, na razpis prijavijo samo še enkrat.
4.     Avtorji poslanih dramskih besedil morajo svoje osebne podatke (ime in priimek, naslov in poštno ter telefonsko številko) predložiti posebej, v zaprti kuverti.
5.     Avtorji s prijavo organizatorju dovolijo objavo imena in uporabo prijavljenega besedila v sklopu prireditev Tedna slovenske drame in se v ta namen odrečejo avtorskim pravicam.

Rok za oddajo dramskih besedil za nagrado Slavka Gruma in nagrado za mladega dramatika je 30. november 2015.

Dramatiki naj pošljejo tipkopis besedila v šestih (6) vezanih izvodih na naslov:
Prešernovo gledališče Kranj, Glavni trg 6, 4000 Kranj, s pripisom »za nagrado Slavka Gruma« ali »za nagrado za mladega dramatika«, ter 1 (en) izvod na elektronski naslov pgk@pgk.si.