ŽIVLJENJE JE VREDNOTA

Dobrodelna multimedijska predstava. Izkupček doniramo ustanovi Mali vitez – fundaciji za pomoč mladim, ki so preživeli raka. Častna pokroviteljica dogodka: Vlasta Nussdorfer.

ŽIVLJENJE JE VREDNOTA - dobrodelna multimedijska predstava

Cena vstopnice 10,00 €. Izkupček doniramo ustanovi Mali vitez – fundaciji za pomoč mladim, ki so preživeli raka. Častna pokroviteljica dogodka: Vlasta Nussdorfer.

 

Ranil je mojo dušo in srce,

ampak se borim.

Kljubujem in živim.

Življenje prinaša in odnaša. Trosi trenutke, ki bežijo mimo nas in če jih ne ulovimo, spolzijo kot veter.

S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, so ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse - vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strah in se boji prihodnosti.

Plesna predstava, ki jo pleše dvanajst plesalcev in plesalk skozi zgodbo in gib nagovarja gledalce in opozarja na bolezen, ki med nami tiho vdira v naša življenja. Želijo si, da bi nas podprlo čim več ljudi in bi skupaj poiskali čim več možnosti, kako "zbuditi" javnost, da je ta bolezen tako zelo vsidrana v naša življenja in da lahko vsi na nek način pomagamo.

Ženska obožuje svoj poklic zdravnice, ker lahko pomaga ljudem in je zavezana ideji, da je življenje vrednota. 
Sreča ljubezen svojega življenja, se zaljubi, užije trenutke ljubezni in sreče, nenadoma hudo zboli. Zdaj je na drugi strani – na strani tistih, ki ji je varovala, jim pomagala, sebi ne more pomagati. Išče sebe, pot in izhod iz bolečine. 
Bori se s sabo, s svojo bolečino, z zavedanjem, da izgublja boj … želi si, da bi moškega – ljubezen svojega življenja – in vse, ki so ob njej, obvarovala trpljenja ob sebi  … zlije se s trenutkom. Oklepa se življenja in zaveda minljivosti.

Avtorica: Katja Vidmar

Plesalci: Katja Vidmar, Tian Čehić (sokoreograf), Alja Alica Lacković, Alja Gomilar Zickero, Neža Erznožnik, Maja Adamič, Irena Pfundner, Živa Stanovnik, Ajda Miklavčič, Kristina Sicherl, Maj Žan Peršin, Peter Capuder, Tim Lončar, David Vehovec
Koreografija, scenarij, vezno besedilo, izbor glasbe: Katja Vidmar
Fotografija, projekcija in produkcija: Albert Podrekar

Častna pokroviteljica dogodka: Vlasta Nussdorfer
Medijsko pokroviteljstvo: Barbra Drnač – Parada plesa
Organizator: Katja Dance Company, Katja Vidmar s.p.

 

www.katjadancecompany.com • https://www.facebook.com/Zivljenjejevrednota/

Trailer/napovednik