46. TSD - Divji otrok v mestu (Wild Child in the City)

Nagrado občinstva je prejel avtorski projekt Tjaše Ferme

Nagrada občinstva

 

Za nagrado občinstva so se potegovale vse predstave iz tekmovalnega, spremljevalnega in mednarodnega programa. Občinstvo je predstave ocenjevalo na glasovnih lističih z ocenami od 1 do 5.

 

S povprečno oceno 4,64 je nagrado po izboru občinstva prejela predstava Tjaše Ferme, Divji otrok v mestu (Wild Child in the City) v produkciji PopUp Theatrics & The Secret Theatre, New York, ZDA; ki jo je režirala Ana Margineanu.

 

Interaktivna absurdna komedija, v kateri avtorica in igralka  popelje občinstvo skozi smešne in bizarne situ-  acije v iskanju normalnega stanovanja v New  Yorku. Potovanje, polno divjih pustolovščin in  nostalgičnih spominov na lepše kraje.  Igralka Tjaša Ferme je diplomantka AGRFT, kot študentka  je prejela Severjevo nagrado, za svoje filmsko ustvar-  janje pa vesno. Svojo umetniško kariero je uspeš-  no nadaljevala v New Yorku, najprej z monodramo  Cocktales: Izpovedi nimfomanke. Divji otrok v mestu  pa je njen drugi samostojni projekt v Ameriki. Ana  Margineanu, mojstrica interaktivnega gledališča,  je monodramo zrežirala z aktivnim vključevanjem  občinstva. Režiserka je tudi ustanoviteljica PopUp  Theatrics, gledališča z eksperimentalnim zančajem,  ki raziskuje vključevanje novih tehnologij, razmerja  med prostorom, odrom in občinstvom.