Predstavitev abonmajev

Spoštovani,

tudi sezona, ki je pred nami, bo seveda v znamenju virusa covid-19 in priporočil, ki se jih moramo v gledališču držati, zato je razmišljanje o njenem poteku povezano z veliko negotovosti. Ker ne vemo, kako in koliko se bodo priporočila spreminjala, bomo abonmajski sistem nekoliko spremenili, ob
tem pa srčno upamo, da nam boste kljub temu ostali zvesti. Seveda si želimo, da bi bilo neizogibnih sprememb čim manj in bi prihodnje leto rekli: »Lahko smo zadovoljni, da smo s skupnimi močmi in razumevanjem sezono pripeljali do konca!«

DOSEDANJI ABONENTI
Koronavirus prinaša dve novosti, s katerima se bomo najlažje prilagodili morebitnim novim ukrepom. To sta: PONOVNA IZBIRA SEDEŽA in ENOTNA CENA ABONMAJA.
Stari sedežni red zaradi omejitev žal ne more več veljati, zato si bodo morali vsi dosedanji abonenti ob vpisu izbrati nov sedež za prihajajočo sezono. Glede na nepredvidljive okoliščine ne vemo, kako se bodo omejitve spreminjale, zato obstaja možnost, da se bo treba spremeniti tudi sedežni red upamo sicer, da do tega ne bo prihajalo ali pa vsaj čim manj. Prav zato smo poenotili ceno abonmajev, ohranili pa smo vse dosedanje popuste za upokojence, dijake, študente in brezposelne. Cena se bo razlikovala le glede na to, ali se boste odločili za sedež v parterju ali na balkonu. Kljub spremembam pa PREDNOSTI ob nakupu abonmaja v naslednji sezoni ostajajo enake.

REDNI ABONMA 2020/2021

Redni abonma vključuje pet predstav Prešernovega gledališča, ki bodo premierno uprizorjene v sezoni 2020/2021:

*Abonenti, ki so imeli predstavo Škofjeloški pasijon vključeno že v abonmaza sezono 2019/2020, si bodo kot peto abonmajsko predstavo ogledali eno od gostujočih predstav po svoji izbiri. Gostujoče predstave bomo razpisali, takoj ko bodo znane možnosti gostovanj.

VRSTE ABONMAJEV:

  • abonmaji: ČETRTEK, PETEK in SOBOTA
  • abonma BARVNI nima stalnega dneva, predstave so ob različnih dnevih od ponedeljka do srede, zato je tudi cenejši
  • abonma KONTO nima stalnega dneva in sedeža; ob nakupu abonmaja prejmete abonmajsko izkaznico, s katero lahko ob predhodni rezervaciji prevzamete vstopnico za ogled posamezne abonmajske predstave. Imetnik abonmaja Konto sam spremlja razpored abonmajskih predstav.
  • NOVO: abonma VIKEND nima stalnega dneva, predstave od petka do nedelje

ABONMA ŠPICA 2020/2021

  • namenjen je dijakom in študentom (ob vpisu predložite dijaško oziroma študentsko izkaznico);
  • cena abonmaja je enotna in do vašega žepa prijazna - 30 evrov (ne glede na sedež);
  • predstave so na sporedu ob 18. uri. Zgodnja ura je odlična priložnost za obisk gledališča tudi za dijake in študente iz oddaljenih krajev - za "vozače".

Vpis abonmajev bo septembra 2020 pri blagajni Prešernovega gledališča Kranj in tudi na šolah, kjer boste lahko dobili prijavnice.

Program abonmaja ŠPICA:

vključuje tri predstave v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj

in dve gostujoči predstavi, ki bosta izbrani naknadno glede na razmere v zvezi s koronavirusom in možnosti za gostovanja predstav.

ABONMA SOBOTNA MATINEJA

Že 27. leto po vrsti in tudi v gledališki sezoni 2020/2021 se bo Prešernovo gledališče vsako soboto ob 10. uri dopoldne čudežno spremenilo v vilo Čira čara, katere vrata bo tako kot doslej odpirala špasna in glasna, nabrita in umita, gostoljubna in navihana Pika Nogavička. Pridružite se nam na domišljijskih popotovanjih na krilih štiriindvajset lutkovnih, gledaliških, glasbenih, plesnih, klovnovskih in pantomimskih predstav. Program abonmaja Sobotna matineja omogoča Mestna občina Kranj, organizacija pa je v rokah kulturnega centra Krice krace in Prešernovega gledališča Kranj. Spremljevalce otrok obveščamo, da mora iz varnostnih razlogov imeti vsak otrok svoj sedež. Da bi majhni otroci lažje spremljali predstave, so pri naših hostesah zanje na voljo posebne blazine.

za najmlajše od 3. leta starosti dalje ter njihove starše in skrbnike
● vsako soboto ob 10. uri = 24 predstav od oktobra 2020 do marca 2021

VPIS ABONMAJEV ZA SEZONO 2020/2021

CENIK VSTOPNIC IN ABONMAJEV

PROGRAMSKA KNJIŽICA