Predstavitev abonmajev

Spoštovani,

za vas smo v sezoni 2022/23 pripravili izvrstno abonmajsko ponudbo. V redne abonmaje, v okviru katerih predstave obiskujete ob petkih, sobotah ali med tednom, smo k štirim lastnim predstavam dodali zmagovalno dramo letošnjega Tedna slovenske drame, uspešnico Usedline Katarine Morano v režiji Žige Divjaka in izvedbi odličnega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega.
Novi abonma Premiera vas vabi na ekskluzivno doživetje na naše premierne uprizoritve, ko se boste lahko po predstavah še podružili z ansamblom ter ustvarjalnimi ekipami. Skupaj bomo nazdravili predstavam in jim zaželeli uspešno pot!
Posebej za mlade (in mlade po srcu) smo oblikovali letošnji abonma Val, ki vključuje tri naše predstave, koncertni nastop skupine Koala Voice ter posebej za Kranj prilagojeno interaktivno gledališko igrico Zelda Slovenskega mladinskega gledališča.
Abonma Vrtinec prinaša še nekoliko več svobode, ker si boste lahko sami izbirali pet od sedmih predstav in termine ogledov. Abonma za najmlajše Sobotna matineja ostaja nespremenjen, še vedno izjemno ugoden in kakovosten.

Za vse, ki boste vpisnino poravnali do 1. septembra 2022, zagotavljamo še dodaten 10-odstotni popust na redno ceno abonmaja*, ob vpisu pa boste prejeli tudi drobno darilo, ki ga pripravljamo v sodelovanju s Panoramo Stara Pošta.

Gledališče smo. Pridružite se nam! Vpišite abonma.

Nakup pri blagajni gledališča ali po spletu >>> BLAGAJNA GLEDALIŠČA

*Ne velja za abonma Premiera.
Pri nakupu vstopnic in abonmajev do konca junija 2022 lahko vnovčite BON21.

REDNI ABONMA 2022/2023

Redni abonma 2022/2023 vključuje štiri predstave Prešernovega gledališča in eno gostujočo predstavo.

- Dario Fo: VSE ZASTONJ! VSE ZASTONJ!

- Ivan Viripajev: ZAPRTA ŠTUDIJA "NEW CONSTRUCTIVE ETHICS"

- Maruša Krese: DA ME JE STRAH?

Milan Ramšak Marković: DEŽEVEN DAN V GURLITSCHU

Katarina Morano: USEDLINE (Mestno gledališče Ljubljansko)

VRSTE REDNIH ABONMAJEV:

abonmaja: PETEK in SOBOTA

abonmaji TOK, STRUGA in SOTESKA nimajo stalnega dneva, predstave so ob različnih dnevih od ponedeljka do četrtka, zato so cenejši

abonma VRTINEC vam omogoča, da si sami oblikujete svoj program, saj sami spremljate spored abonmajskih predstav in si lahko izberete, kdaj si želite ogledati predstavo. Ob nakupu tega abonmaja prejmete abonmajsko izkaznico, s katero lahko ob predhodni rezervaciji prevzamete vstopnico za ogled katere koli predstave iz rednega programa. V okviru abonmaja lahko izbirate tudi med predstavami Zadnji Hamlet, Usedline in Zelda.

novi abonma PREMIERA vas vabi na ekskluzivno doživetje naših premiernih uprizoritev, kjer se boste lahko po predstavah še podružili z ansamblom ter ustvarjalnimi ekipami in skupaj z nami nazdravili predstavam in jim zaželeli uspešno pot.

ABONMA VAL 2022/2023

Abonma VAL vabi dijake in študente odprtega duha, da si razširite svoja obzorja in poglede na svet s sodobnimi in aktualnimi predstavami.

Abonma vključuje tri predstave Prešernovega gledališča, posebej za Kranj prilagojeno interaktivno gledališko igro Zelda Slovenskega mladinskega gledališča ter koncert
skupine Koala Voice.

Tudi cena abonmaja je enotna in do vašega žepa prijazna – 30 EUR (ne glede na sedež).

Predstave abonmaja Val so na sporedu ob 18. uri. Zgodnja ura predstave je odlična priložnost za obisk gledališča tudi za dijake in študente iz oddaljenih krajev – za »vozače«.
Vpis bo septembra 2022 možen tudi na šolah, kjer boste lahko dobili prijavnice.

Program abonmaja VAL:

vključuje tri predstave v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj

Dario FO: VSE ZASTONJ! VSE ZASTONJ!

Simona Semenič: LEPE VIDE LEPO GORIJO

Avtorski projekt: ZADNJI NAJ UGASNE LUČ

gostujočo predstavo

- Varja Hrvatin: ZELDA (Slovensko mladinsko gledališče)

in koncert

- KOALA VOICE

ABONMA SOBOTNA MATINEJA

Že 29. leto po vrsti bomo v Prešernovem gledališču vsako soboto od oktobra do aprila ob 10. uri dopoldne v čarobni svet gledališča povabili svoje najmlajše obiskovalce. Pridružite se nam na domišljijskih popotovanjih na krilih zabavnih in poučnih lutkovnih, gledaliških, glasbenih, plesnih, klovnovskih in pantomimskih predstav.
Program abonmaja Sobotna matineja omogoča Mestna občina Kranj, organizacija pa je v rokah kulturnega centra Krice Krace in Prešernovega gledališča Kranj.

Spremljevalce otrok obveščamo, da mora iz varnostnih razlogov imeti vsak otrok, ki je starejši od treh let, svoj sedež. Da bi mali otroci lažje spremljali predstave, so pri naših hostesah zanje na voljo posebne blazine.

za najmlajše od 3. leta starosti dalje ter njihove starše in skrbnike
● vsako soboto ob 10. uri = 24 predstav od oktobra 2022 do aprila 2023

URNIK VPISA ABONMAJEV ZA SEZONO 2022/2023

CENIK VSTOPNIC IN ABONMAJEV

PROGRAMSKA KNJIŽICA 2022/23