Predstavitev abonmajev

Spoštovani,

za sezono 2023/24 vam v Prešernovem gledališču pripravljamo izvrstno abonmajsko ponudbo. Redni abonma tokrat sestavlja pet predstav, pri čemer boste štirim premiernim uprizoritvam našega gledališča, dodali še eno po lastni izbiri.

Repertoar oblikuje pester izbor domače klasike (Lovro Kuhar/Prežihov Voranc: Boj na požiralniku), sodobne evropske drame (Werner Schwab: Predsednice), svetovne književnosti (Salman Rushdie: Harun in morje zgodb) ter avtorskega projekta (Zadnji Hamlet), ki z izbranimi vodilnimi gledališkimi ustvarjalci zagotavlja vznemirljivo, izzivalno in celovito gledališko doživetje.
Izbirno predstavo boste določili izmed treh navdihujočih uprizoritev, ki s sicer intimnimi odrskimi postavitvami spregovorijo o pomembnih temah, ki krojijo sodobno izkušnjo sveta: Pesem ptic v drevesnih krošnjah Jake Smerkolja Simonetija je bilo nominirano za Grumovo nagrado za mladega dramatika, monodramo Franz podpisuje uveljavljeni hrvaški dramatik Tomislav Zajc, Lea Mihevc pa je s svojim koncertno-gledališkim nastopom Od kod, dekle, si ti doma že navdušila na zadnjem 53.Tednu slovenske drame.

Abonma Vrtinec prinaša več svobode, ker omogoča, da si sami oblikujete svoj program petih predstav in termine ogledov. Abonma Sobotna matineja bo že jubilejno 30.leto vsako soboto dopoldan v magični svet gledališke umetnosti povabil najmlajše obiskovalce.
 

REDNI ABONMA 2023/2024

Redni abonma 2022/2023 vključuje pet predstav. Štiri premierne predstave Prešernovega gledališča in predstavo po izbiri:

Premierne predstave:

● Avtorski projekt: ZADNJI HAMLET

● Werner Schwab: PREDSEDNICE

● Salman Rushdie: HARUN IN MORJE ZGODB

● Lovro Kuhar/Prežihov Voranc: BOJ NA POŽIRALNIKU

 

Izbirne predstave:

● Jaka Smerkolj Simoneti: PESEM PTIC V DREVESNIH KROŠNJAH

● Tomislav Zajec: FRANZ

●  Lea Mihevc, Nik Žnidaršič: OD KOD, DEKLE, SI TI DOMA

 

Vrste rednih abonmajev:

abonmaja: PETEK in SOBOTA

abonmaji TOK, STRUGA in SOTESKA nimajo stalnega dneva, predstave so ob različnih dnevih od ponedeljka do četrtka, zato so cenejši

abonma VRTINEC vam omogoča, da si sami oblikujete svoj program petih predstav, saj sami spremljate spored abonmajskih predstav in si lahko izberete, kdaj si želite ogledati predstavo. Ob nakupu tega abonmaja prejmete abonmajsko izkaznico, s katero lahko ob predhodni rezervaciji prevzamete vstopnico za ogled katerekoli predstave iz rednega programa ter izbirnih predstav.

 

ABONMA SOBOTNA MATINEJA

Jubilejno 30. leto bomo v Prešernovem gledališču vsako soboto od oktobra do aprila ob 10. uri dopoldne v magični svet gledališke umetnosti povabili svoje najmlajše obiskovalce.Zapletite se v vznemirljiva domišljijska popotovanja, ki bodo nadobudne raziskovalce popeljala po poučnih, nežnih in zabavnih svetovih gledaliških, lutkovnih, glasbenih, plesnih in cirkuških predstav.

Program abonmaja Sobotna matineja omogoča Mestna občina Kranj, organizacija pa je v rokah kulturnega centra Krice Krace in Prešernovega gledališča Kranj.

Spremljevalce otrok obveščamo, da mora iz varnostnih razlogov imeti vsak otrok, ki je starejši od treh let, svoj sedež. Da bi mali otroci lažje spremljali predstave, so pri naših hostesah zanje na voljo posebne blazine.

● za najmlajše od 3. leta starosti dalje ter njihove starše in skrbnike

● vsako soboto ob 10. uri = 24 predstav od oktobra 2023 do aprila 2024

 

ZA ŠOLE

Posebno ponudbo smo pripravili tudi za osnovne in srednje šole. Celoten repertoar sezone 2023/2024 je tematsko in vsebinsko primeren za dijake.
Po vnaprejšnjem dogovoru za določene uprizoritve omogočamo pogovor po koncu predstave (oz. predstavitev predstave ali dramskega besedila pred začetkom) ali ogled zaodrja (v samostojnem terminu).

Prednosti organiziranega šolskega ogleda:
● enotna in nižja cena vstopnice
● izbira termina (v okviru produkcijskih zmožnosti)
● brezplačne vstopnice za spremljevalce

Informacije za organiziran ogled predstave: Katja Bavdež, blagajna@pgk.si, telefon 031 302 008

 

Klik>>> URNIK VPISA ABONMAJEV ZA SEZONO 2023/2024

Klik>>> CENIK ABONMAJEV IN VSTOPNIC

Klik>>> PROGRAMSKA KNJIŽICA 2023/2024

Klik >>> UGODNOSTI ZA ABONENTE PGK