Dostop osebam s posebnimi potrebami

DOSTOP OSEBAM S POSEBNIMI POTREBAMI

Vstop v dvorano PGK je za gibalno ovirane osebe omogočen skozi vhod na Glavnem trgu, kjer dostop uredimo s klančino za invalidske vozičke. S tega vhoda je mogoče priti do gledališke dvorane.
Vstop v dvorano Stolpa Škrlovec je za invalidske vozičke omogočen z dvigalom iz Galerije Janeza Puharja. Za uporabo dvigala prosim pokličite na telefonsko številko 040 859 421. Gibalno oviranim osebam je stranišče na voljo v Kavarni Layer.

Vstopnice
Vstopnice za osebe, ki ne morejo hoditi in uporabljajo invalidski voziček, so brezplačne. Prevzamete jih na blagajni PGK.
Imetniki invalidskih kartic lahko uveljavljajo 20-odstotni popust pri nakupu vstopnic.
Za vstop na prireditve potrebujejo vstopnice tako obiskovalci na invalidskem vozičku kot njihovi spremljevalci, ki med predstavo sedijo na sedežu, označenem na vstopnici.
  
Napoved prihoda
Priporočamo, da nas o obisku predhodno obvestite na telefonsko številko blagajne, saj bomo tako lahko poskrbeli za dostop v gledališče in do prostorov v dvorani, namenjenih invalidskim vozičkom. Spremljevalec naj ob prihodu na predstavo obvesti hostesno službo in ta bo z dvižno ploščadjo omogočila vstop. Vljudno prosimo, da na predstavo pridete najmanj 15 minut pred njenim začetkom.
Obiskovalcem, ki uporabljajo hojco, svetujemo, da to omenite že pri nakupu vstopnice. Le tako vam lahko zagotovimo najprimernejši sedež. Pred prireditvijo pa se za pomoč pri dostopu do sedeža lahko napoveste hostesni službi.

Spremljevalci
Obiskovalcem na invalidskem vozičku priporočamo spremstvo.
Obiskovalcem s hojco prav tako priporočamo spremstvo in izbiro sedeža v neposredni bližini izhoda iz dvorane; v pomoč je naša hostesna služba, ki tudi poskrbi za hojco med prireditvijo.