49. TSD - Igram, sem

Film Igram, sem, danes ob 20.00 v Stolpu Škrlovec v okviru dodatnega programa 49. TSD

Film Igram, sem je filmski triptih – sestavljen je iz treh zgodb, katerih protagonisti so igralci - filmski, gledališki ter televizijski. Vsaka zgodba na svoj način razmišlja o odnosu med življenjem in igro, med realnostjo in fikcijo, in svaka se dogaja v drugem mestu - Sarajevu, Ljubljani ter Zagrebu.

V prvi zgodbi se glavna junakinja Lina, dekle, ki si želi postati igralka, sooča s prvo filmsko vlogo, obenem pa se skuša znajti v svetu, ki mladim ne ponuja varnega vstopa v svet odraslih; v drugi zgodbi priznani gledališki igralec Niko zaradi vloge spoznava svet brezdomcev in se kmalu začne spraševati, kako tesno “kletko” mu predstavlja življenje materialnih dobrin in vsakodnevnih odgovornosti; v tretji zgodbi pa se Luka, igralec v uspešni televizijski “žajfnici”, znajde v vrtincu čustev do soigralke Ive.

Junaki teh zgodb so razdvojeni med življenjem in fikcijo, v katero so kot igralci potopljeni, vse tri zgodbe pa govorijo tudi o ljubezni in ljubezenskih odnosih ter o iskanju smisla, ki ga kot posamezniki skušajo odkriti v sodobnem svetu.