51. festival slovenske dramske ustvarjalnosti odprt

S sinočnjim slovesnim odprtjem se je v Kranju uradno začel eden najpomembnejših slovenskih gledaliških festivalov, 51. Teden slovenske drame.

51. festival slovenske dramske ustvarjalnosti odprt

S sinočnjim slovesnim odprtjem se je v Kranju uradno začel eden najpomembnejših slovenskih gledaliških festivalov – 51. Teden slovenske drame, ki ga Prešernovo gledališče organizira s podporo Ministrstva za kulturo RS in Mestne občine Kranj. Organizatorji smo za vse dni festivala, tj. do 13. novembra, ko bomo na sklepni slovesnosti podelili osem nagrad, pripravili bogat in raznolik nabor uprizoritev in dogodkov tekmovalnega, spremljevalnega, dodatnega in spletnega programa.

Na prireditvi v režiji Mojce Madon je v imenu mesta gostitelja zbrane pozdravil podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe. Zbrane je nagovorila tudi vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za ustvarjalnost na Ministrstvu za kulturo RS Barbara Koželj Podlogar. Nato smo slovesno podelili nagradi z odpovedanega 50. Tedna slovenske drame, in sicer Tjaši Mislej nagrado Slavka Gruma 2020 za besedilo Naše skladišče (v imenu nagrajenke je nagrado prevzela Anja Humljan), Varji Hrvatin pa nagrado za mlado dramatičarko 2020 za besedilo Vse se je začelo z golažem iz zajčkov.

Podelitvi nagrad je sledila prva tekmovalna predstava festivala, tj. uprizoritev Škofjeloški pasijon (Oče Romuald/Lovrenc Marušič) v režiji Jerneja Lorencija, ki je nastala v produkciji Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj. Srečanje se je končalo z druženjem ob glasbi.

Galerija fotografij z dogodka na povezavi >>>  https://www.tsd.si/aktualno/51.-festival-slovenske-dramske-ustvarjalnosti-odprt/

---

Slovesno odprtje 51. TSD

Režiserka: Mojca Madon

Avtor scenarija in dramaturg: Jaka Smerkolj Simoneti

Povezovalec: Lovro Zafred

Čelistka: Ema Kobal

Lektor: Martin Vrtačnik

---

Lepo vabljeni na festivalske dogodke.

https://www.tsd.si/program/