52. TEDEN SLOVENSKE DRAME SLOVESNO ODPRT

Sinoči smo ob svetovnem dnevu gledališča slovesno odprli že 52. Teden slovenske drame, osrednji festival slovenske dramske ustvarjalnosti.

52. TEDEN SLOVENSKE DRAME SLOVESNO ODPRT

Sinoči smo ob svetovnem dnevu gledališča slovesno odprli že 52.Teden slovenske drame, osrednji festival slovenske dramske ustvarjalnosti, ki ga Prešernovo gledališče organizira s podporo Ministrstva za kulturo RS in Mestne občine Kranj.

V prihajajočih dneh, tj. do 8. aprila 2022, ko bomo na sklepni slovesnosti podelili sedem nagrad, se bo v tekmovalnem in spremljevalnem programu zvrstilo 15 predstav, v dodatnem programu pa 10 dogodkov, med njimi dva koncerta in predstava, namenjena mlajšemu občinstvu. 

Na sinočnji slovesnosti v režiji Jureta Novaka je pomembnost festivala za mesto Kranj, Slovenijo in širše poudaril podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe. Zbrane je nagovorila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo RS dr. Ignacija Fridl Jarc.

Nato smo prisluhnili mednarodni in slovenski poslanici ob svetovnem dnevu gledališča.

Sledila je slovesna podelitev stanovskih nagrad Združenja dramskih umetnikov Slovenije, in sicer: igralskih nagrad »Duša Počkaj« za izjemne igralske stvaritve v zadnjih dveh letih Ivi Krajnc Bagola in Vitu Weisu, nagrade »Polde Bibič« za življenjsko delo Marjanu Kravosu ter nagrade »Marija Vera« za življenjsko delo Jožici Avbelj.

Podelitev smo sklenili s koncertom glasbene skupine OjgeN (Marko Brdnik, Andraž Mazi in Marjan Stanič)  in sproščenim druženjem pred gledališčem ob spremljavi Terrafolk dua z gostom.

Fotogalerija z dogodka: https://www.tsd.si/aktualno/52.-teden-slovenske-drame-slovesno-odprt/

---

Slovesno odprtje 52. TSD

Scenarist in režiser: Jure Novak

Povezovalec: Aljoša Ternovšek

Brala: Miha Rodman in Vesna Slapar

Pianistka: Manca Udovič

Trobentač: Rok Nemanič

___

Dogodek je tu! Dogodek imate v mestu!

Več na: www.tsd.si