≫Shod muz na kranjskem Parnasi≪

Vabimo vas na tradicionalno druženje s Prešernovimi nagrajenci 2018, v četrtek, 8. februarja 2018 ob 18. uri, ki ga v Prešernovem gledališču pripravljamo že deseto leto zapored.

≫Shod muz na kranjskem Parnasi≪

Srečanje s Prešernovimi nagrajenci 2018 ob 18.00 uri

Vabimo vas na tradicionalno druženje s Prešernovimi nagrajenci, v četrtek, 8. februarja 2018 ob 18. uri, ki ga v Prešernovem gledališču pripravljamo že deseto leto zapored.

Z nagrajenci – dobitnika velike Prešernove nagrade za življenjsko delo sta pesnik, dramatik in prevajalec Boris A. Novak ter baletni solist, koreograf in režiser Janez Mejač, prejemniki nagrad Prešernovega sklada 2018 pa so snemalec Marko Brdar, igralec Matej Puc, dramatičarka Simona Semenič, koreografinja Valentina Turcu, fotograf Boris Gaberščik in intermedijska umetnica Maja Smrekar – se bo o njihovem življenju in ustvarjanju pogovarjala novinarka in publicistka Patricija Maličev.

Nagrajence bo pozdravil Boštjan Trilar, župan Mestne občine Kranj. Srečanje bo slavnostno odprl minister za kulturo Republike Slovenije Anton Peršak.

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete pri blagajni Prešernovega gledališča Kranj od 1. februarja dalje (rezervacije na (04) 20 10 200 ali blagajna@pgk.si).

 

Vodeni ogledi Prešernovega gledališča od 11.30 do 13.00 ure

Že v dopoldanskem času pa bomo v Prešernovem gledališču na stežaj odprli vrata za vse, ki želijo pokukati za žametno zaveso. Vabimo vas na vodene oglede, ki bodo potekali od 11.30 do 13.00. Sprehodili se bomo po zaodrju, hodnikih, nadstropjih ter drugih skritih kotičkih gledališča, ki izpričujejo bogato zgodovino stavbe. Predstavili vam bomo kako in kje nastajajo predstave, kaj je ≫obrekovalnica≪ in zakaj se v gledališču ne žvižga …