Avdiovizualna razstava ČAS ZA POEZIJO

Od 12. maja vas vabimo v Foaje Petra Musevskega na ogled avdiovizualne razstave ČAS ZA POEZIJO.

Spoštovani!

Jeseni si verjetno nihče od nas ni predstavljal, da bo epidemija koronavirusne bolezni za tako dolgo zaprla vrata kulturnih ustanov. Srčno si želimo, da se približuje trenutek, ko se bomo lahko znova srečevali »v živo«, saj se zavedamo, da sta obisk gledališča in neposreden ogled predstave iz dvorane nenadomestljivo doživetje.

Ker bi vam radi omogočili, da boste vsaj malo začutili vonj gledališča, bomo v sredo, 12. maja, v našem zgornjem foajeju odprli razstavni prostor, ki smo ga po lani preminulem članu našega igralskega ansambla poimenovali Foaje Petra Musevskega. To je naš poklon njegovi človeški in igralski veličini. V tem prostoru pripravljamo avdiovizualno razstavo ČAS ZA POEZIJO, na kateri bodo na ogled fotografije s snemanj Kosovelove, Prešernove in izbrane poezije, ki so jo interpretirali igralci našega ansambla. Razstavo bo postavila Lada Petrovski Ternovšek, avtorica, režiserka in montažerka večine videoposnetkov. Obenem bomo razstavili tudi risbice, ki so jih ob ogledu naše Novoletne pravljice, nastale na Zoomu, narisali otroci. Vsi posnetki, vključno z najnovejšimi z interpretacijami pesmi po izbiri naših igralcev, so še vedno na ogled na vseh družbenih omrežjih našega gledališča, interpretacije pa si bo mogoče ogledati tudi v sklopu razstave.

Tako vas po (pre)dolgem zaprtju vabimo k prvemu stiku z nami – na razstavi.

Na ogled bo od 12. maja 2021, in sicer vsak delovnik med 10.00 in 12.00 ter med 15.00 in 17.00 uro, slovesno odprtje pa bo ob premieri predstave Srečko Kosovel KONS: NOVI DOBI.

Vstop na razstavo je brezplačen.

S srčno željo, da se čim prej srečamo – vabljeni!