Danes na 48. TSD: Enajsti planet

Štirikrat nagrajena uprizoritev Enajsti planet na kar najzanimivejši način razkriva absurdnost in krizo življenja v svetu brez sanj in želja.

Predstava Haoai – po motivih drame Enajsti planet Evalda Flisarja, ki jo je prevedel in za indijsko okolje priredil Ratan Kumar Das, režiral pa Goutam Halder -  je bila leta 2016 med predstavami 250 indijskih gledaliških skupin izbrana za uprizoritev na  nacionalnem festivalu 11. Mahindra Excellence in Theatre Awards, kjer so njeni ustvarjalci prejeli štiri glavne nagrade – za najboljšega režiserja, najboljšo igralko v stranski vlogi, najboljšega igralca v stranski vlogi in najboljšega scenografa. 

Trije protagonisti, v tem primeru trije večni potepuhi iz katerega koli mesta ali katere koli države, nočejo živeti v vsakdanjem svetu in si želijo poleteti na izmišljeni enajsti planet, kjer bodo lahko izpolnili svojo skupno željo – živeti idealno življenje. Da bi se njihove sanje uresničile, se lotijo izumljanja vesoljske ladje, ki jih bo ponesla v tisti tuji svet.