DEŽEVEN DAN V GURLITSCHU

Po uspešni premieri in prvih razprodanih ponovitvah vas vabimo še na ponovitvi 22.aprila ter 12.in 13. maja.

Milan Ramšak Marković

DEŽEVEN DAN V GURLITSCHU

Koprodukcija z Mestnim gledališčem Ptuj

Režiser: Sebastijan Horvat

"Deževen dan v Gurlitschu je buržujska psihološka srhljivka, ki ubeseduje največjo grozo v življenju zahodnega liberalnega srednjega razreda - nepojmljivo izgubo lastnine in varnosti." Aljoša Harlamov


"Kaj se zgodi, ko v idilično udobje meščanskega sloja poseže že najmanjša nevšečnost? Ali je to dovolj, da se popolnoma razblinijo malomeščanske iluzije o varnosti in se razkrije licemerstvo salonskega levičarja? Deževen dan v Gurlitschu je nova predstava režiserja Sebastijana Horvata in dramatika-dramaturga Milana Ramšaka Markovića, ki raziskuje očitno à la mode tematiko, kompromitirano pozicijo bogatega belega moškega."
Radio Študent


"To potovanje glavnega junaka na dno eksistence, ki ga iz ugledne soseske popelje v lokalne krčme, na opustela parkirišča, k popivanju v zakotnih beznicah, nazadnje pa na razmočena tla v mračnem gozdu, iz uležanih odnosov med vse bolj čudaške, celo zlovešče like z obrobja, ki jih ne razume, kakor ne razume resničnih razmer v družbi, a jim skozi nekakšno 'razpadanje subjekta' postaja silno podoben, je v svoji prisilnosti tako groteskno kot tragično"
Gregor Butala, Dnevnik

V uprizoritvi igrajo Aljoša Ternovšek, Vesna Pernarčič, Miha Nemec k. g., Živa Selan, Borut Veselko, Darja Reichman, Vesna Slapar, Miha Rodman in Blaž Setnikar

Na sporedu: 22.4. in 12.5. ob 20h ter 13.5. ob 18h v Prešernovem gledališču

---
Za rezervacije vstopnic se obrnite na blagajno Prešernovega gledališča
(telefon: 04/20 10 200, e-pošta: blagajna@pgk.si). Blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00 ure ter uro pred začetkom predstav.

>>>SPLETNI NAKUP VSTOPNIC<<<
https://pgk.kupikarto.si/

Lepo vabljeni!