Dogodek je tu, dogodek imate v mestu!

Na gradu Khiselstein je na ogled razstava "Dogodek je tu, dogodek imate v mestu - 50 let Tedna slovenske drame"

Na gradu Khiselstein je na ogled razstava "Dogodek je tu, dogodek imate v mestu - 50 let Tedna slovenske drame", ki smo jo pripravili v sodelovanju z Gorenjskim muzejem, SLOGI-jem ter Radiem Slovenija – programom Ars ob jubilejnem festivalu, ki ga bomo - upajmo - izvedli v mesecu novembru. 

Slovesno odprtje je bilo zaradi pandemije iz 27. marca, ko bi se moral pričeti festival, prestavljeno na 20. junij 2020, razstava pa bo na ogled vse do jeseni.

Razstava nas popelje v bogato zgodovino festivala in njegov postopni razvoj, hkrati pa da vpogled v zgodovino Kranja, saj je bilo mesto ves čas vanj vpeto. Festivala ne bi bilo brez Kranja in Kranjčanov. Posebej so predstavljeni Grumovi nagrajenci in njihova nagrajena dramska besedila. Teden slovenske drame je festival, ki je kljuboval času in preživel zgodovinske prelomnice, tudi razpad bivše države in propad kranjskih podjetij, ki so festival finančno podpirali. Razstava ponuja vpogled v žlahtnost slovenskih dramskih besedil, ki se ravno zaradi Tedna slovenske drame in vizije širjenja slovenske dramske besede vse večkrat igrajo tudi na tujih gledaliških odrih.

Razstavo smo pospremili tudi z izdajo bogatega jubilejnega kataloga.