Družinska drama za dan žena

Lepo vabljeni 8.marca ob 19.30 na ogled predstave Da me je strah? Ob mednarodnem dnevu žensk vam ob nakupu ene vstopnice drugo podarimo.

Predstava DA ME JE STRAH? bo na sporedu, 8. marca ob 19.30. Ob mednarodnem dnevu žensk vam ob nakupu ene vstopnice drugo podarimo. (1+1 GRATIS)

Režiserka: Anđelka Nikolić

Igrajo: Tina Resman, Miha Rodman, Vesna Jevnikar, Borut Veselko

V svojem avtobiografskem romanu Da me je strah? se je pesnica, pisateljica in novinarka Maruša Krese dotaknila zmeraj znova vznemirljive in travmatične teme druge svetovne vojne na slovenskih tleh. Avtorica z izjemno tenkočutnostjo skozi oči svojih mladih in na hitro odraslih staršev izriše vse etične in ideološke dileme, pred katere sta v partizanih postavljena On in Ona, kar pa se seveda nadaljuje tudi v povojnem času vzpostavljanja nove oblasti in vloge posameznika v ideološkem sistemu, v katerem je družina postavljena na drugo mesto. In prav na tem mestu, v času obnove domovine, se izpovedi staršev leta 1952 priključi še avtoričin glas – glas njune hčerke Maruše. Njen izrazito osebni in velikokrat kritični pogled na vojno in povojni čas izpostavlja vprašanja, ki Slovence razdvajajo še danes.

"Da me je strah je pripoved življenj skozi večglasni filter spomina: drama, ki spoštljivo in domiselno postavlja na oder kranjskega gledališča velik ženski in zgodovinski roman o usodi slovenskega naroda in nas sooča z univerzalnostjo družinskih odnosov v različnih časovnih obdobjih." Martin Lissiach, Primorski dnevnik

"Predstava ne govori o naših in vaših, ampak pripoveduje o vsakokratni vojni in njenih posledicah /.../ Zdi se, da režiserka kljub začrtani zgodbi, ki vsekakor ni črno-bela, vseskozi poziva k miru in s tem na neki način sledi tudi humanizmu avtorice romana Maruše Krese." Igor Kavčič, Gorenjski glas

___

Za nakup vstopnic se obrnite na blagajno Prešernovega gledališča (telefon: 04/20 10 200, e-pošta: blagajna@pgk.si).

Blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00 ure, ob sredah še od 16.00 - 18. oo ure, ter uro pred začetkom predstav.

>>>SPLETNI NAKUP VSTOPNIC<<<

https://olaii.com/event/4212/marusa-krese-da-me-je-strah