Ekipa Judovskega psa se je vrnila

Predstava Judovski pes navdušila na največjem festivalu monodrame United Solo v New Yorku

Miha Rodman je preteklo soboto v okviru 9. gledališkega festivala United solo kar dvakrat nastopil v gledališču Theatre Row v New Yorku z uspešnico Judovski pes, ki smo jo v lanskem letu pripravili v koprodukciji z Mini teatrom Ljubljana.

United Solo je največji festival monodrame na svetu. Leta 2010 ga je ustanovil poljski izseljenec z malijskimi koreninami Omar Sangare, ki je tudi umetniški direktor festivala, prireja pa ga gledališče Theatre Row na 42 ulici v središču Manhattna v New Yorku. Judovski pes je bil v New Yorku v hipu razprodan, zato so organizatorji razpisali dodaten termin in predstavo uvrstili med najbolj prodajane. Rodman je predstavo, v angleškem jeziku, uprizoril že na 6. mednarodnem gledališkem festivalu Kolkata v Indiji, aprila letos pa z velikim uspehom v Haifa Theatru v Izraelu ter maja na Festivalu WTF?! v Liberecu na Češkem. Prihodnje leto je ponovno povabljen v Izrael. 

Predstave se je v New Yorku udeležil tudi avtor Asher Kravitz ter izraelski konzul v ZDA. Obe ponovitvi sta doživeli stoječe ovacije in prepričani smo, da je bilo to prvo, a ne zadnje gostovanje čez lužo.