Igralska nagrada ZDUS Blažu Setnikarju

Igralsko nagrado "DUŠA POČKAJ" za dveletno obdobje bo prejel igralec našega igralskega ansambla BLAŽ SETNIKAR.

Z veseljem vas obveščamo, da je strokovna komisija za nagrade Združenja dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) za leto 2019, ki so jo sestavljali Tatjana Stanič, Mirjam Korbar in Livija Pandur (predsednica), soglasno odločila, da IGRALSKO NAGRADO "DUŠA POČKAJ" za dveletno obdobje podeli igralcu BLAŽU SETNIKARJU, članu našega ansambla, za vloge v uprizoritvah Naš razred Tadeusza Słobodzianeka v režiji Nine Rajić Kranjac, Ob zori Ivana Cankarja v priredbi Katarine Morano in v režiji Žige Divjaka ter Strahovi Henrika Ibsena v režiji Igorja Vuka Torbice.

V svoji obrazložitvi so zapisali:

Blaž Setnikar je gotovo eden najprodornejših igralcev mlajše generacije. V zadnjih nekaj letih se je izoblikoval v pretanjenega interpreta psihološko najzahtevnejših vlog. Je igralec izjemne senzibilnosti in emocionalne eruptivnosti, v vsako vlogo se poglobi z vso analitično pronicljivostjo in jo prepoji s totalno fizično brezrezervnostjo. V zadnjih dveh sezonah je s svojim izjemnim občutkom za sodobno psihološko igro potrjeval igralsko zrelost, ki svojo prepričljivost črpa iz psihološke poglobljenosti, izredne psihofizične erupcije ter pretanjenega igralskega instinkta. Iz takšne snovi je stkan Setnikarjev nevarni in fizično naelektreni Rysiek v Našem razredu, do skrajne meje fizične in psihične vzdržljivosti pretresljivi Marko v Cankarjevih izbranih delih Ob zori in psihično razrvani Osvald Alving v Ibsenovih Strahovih.

Nagrade Združenja dramskih umetnikov Slovenije bi morale biti podeljene na nocojšnji otvoritvi jubilejnega 50. Tedna slovenske drame, ki pa smo ga morali zaradi epidemije koronavirusa prestaviti na kasnejši čas.

Za zasluženo nagrado igralcu našega igralskega ansambla Blažu Setnikarju iskreno čestitamo!