Miha Rodman prejel nagrado strokovne žirije na festivalu NETA

Miha je prejel nagrado za igro na mednarodnem festivalu NETA - Evropska Teatrska Mreža, ki je potekal v bolgarski Vratsi v okviru Festivala majhnih gledaliških form.

Na mednarodnem festivalu NETA - Evropska Teatrska Mreža, ki je potekal v bolgarski Vratsi v okviru Festivala majhnih gledaliških form je Mednarodna strokovna žirija v sestavi predsednika: Makarova Nora (Rusija) in članov Yuria Yusekevicha (Ukrajina) in Dragana Yakolevicha (Srbija) Mihi Rodmanu podelila nagrado za vlogo Kira v monodrami Asherja Kravitza Judovski pes v režiji Yonathana Esterkina, ki je nastala v produkciji Prešernovo gledališče Kranj in Mini teater Ljubljana.

»Dobiti nagrado je vsekakor lep občutek za igralca. Čeprav v tujini predstavo večinoma igram v angleškem jeziku, smo se tokrat odločili, da nastopim v slovenščini, saj je šlo za festival, na katerem predstavljamo slovensko kulturo. Gledalci so tako gledali slovensko verzijo z bolgarskimi nadnapisi,« je ob nagradi povedal Miha Rodman in dodal, da mu nastop v Bolgariji ostaja v lepem spominu: »V dvorani je vladala smrtna tišina in popolna koncentracija, na koncu pa so sledile stoječe ovacije in bučen aplavz. Judovski pes ni bil všeč le gledalcem, ampak tudi strokovni žiriji v mednarodni sestavi, kar dokazuje, da ta predstava lahko naredi globok vtis na vsakogar – ne glede na jezikovno, kulturno ali narodnostno pripadnost. Zdi se mi, da je to največja moč te predstave, ki jo vsakič znova igram z enako tremo kot prvič.«

Od premiere pred dobrima dvema letoma je Rodman Judovskega psa v slovenščini ali angleščini odigral že več kot štiridesetkrat in z njo gostoval tudi na tujih odrih v ZDA, Izraelu, Indiji, na Češkem ter Bolgariji. 

Dragi Miha, iskrene čestitke!