Mrtvec pride po ljubico in Poletje s prešernovimi nagrajenci

Pridružite se nam v petek 30. junija, ko bomo v sklopu projekta Poletje s prešernovimi nagrajenci ob 19.00 predstavili pesniško zbirko Dotiki daljav, nato pa ob 20.00 uprizorili še Mrtvec pride po ljubico, predstavo s štirimi nagrajenimi imeni... Za abonente je predstava brezplačna.

Vabimo vas, da se nam v petek 30. junija v sklopu projekta Poletje s prešernovimi nagrajenci pridružite v PG Kranj.

Najprej bomo ob 19.00 uri v zgornjem foajeju Prešernovega gledališča predstavili pesniško zbirko Dotiki daljav / Pesmi Prešernovih nagrajencev  1996 – 2017 predstavlja 24 pesmi s prevodi 24 pesnikov. Tako pesmi kot prevode so izbrali pesniki sami, prevedeni pa so v 11 različnih jezikov. Likovna oprema zbirke je iz »Istrskih skicirk«  akademskega slikarja Emerika Bernarda, Prešernovega nagrajenca 1997.

Po predstavitvi zbirke vas ob 20.00 vabimo na eno izmed najboljših uprizoritev Prešernovega gledališča Kranj Mrtvec pride po ljubico*, ki jo med drugim "kitijo" kar štiri nagrajena imena: Prešernova nagrajenka dramatičarka Svetlana Makarovič ter nagrajenci Prešernovega sklada: režiser Jernej Lorenci, koreograf Gregor Luštek in igralka Vesna Pernarčič in seveda drugio izvrstni ustvarjalci!

Po predstavi vabljeni v zgornji foaje na druženje z ustvarjalci.

Za naše abonente so na voljo brezplačne vstopnice.

 

*Drama Mrtvec pride po ljubico ima korenine v istoimenski ljudski pesmi in tudi v Prešernovi predelavi Burgerjeve Lenore. Avtorica je temo obdelala pretresljivo in drugače, jo uzrla iz drugih zornih kotov. Tako skozi shizofrenijo uvede dve junakinji, dve Micki, ki se borita za prevlado oziroma preživetje. Predstava, njeni avtorji in igralska zasedba so prejeli številne nagrade, tako doma kot v tujini.

Igralsko zasedbo sestavljajo Ana Urbanc k. g., Vesna Pernarčič, Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Darja Reichman, Borut Veselko, Vesna Jevnikar, Judita Polak k. g. in Ciril Roblek k. g.