NAGRADA JULIJA in PESMI ŽIVIH MRTVECEV

Začeli smo nov krog glasovanja za Nagrado JULIJA, ki jih bomo podelili ob koncu sezone 2017/2018. Seveda pa ostaja še dolg iz pretekle sezone, a brez skrbi, razglasitev nagrajenca-ke za sezono 2016/2017 bo na decembrski slovesnosti.

[NAGRADA JULIJA in PESMI ŽIVIH MRTVECEV]

Prešernovo gledališče Kranj in Gorenjski glas bosta ob koncu sezone 2017/2018 podelila Julijo - nagrado članici ali članu domačega igralskega ansambla za izjemno igralsko stvaritev v pretekli sezoni.

Na glasovnicah, ki jih dobite po predstavi Pesmi živih mrtvecev ob izhodu iz dvorane, lahko glasujete za Vesna Pernarčič, Petra Musevskega Aljoša Ternovška ali Blaža Setnikarja.

V času posamezne premiere bomo na straneh Gorenjskega glasu predstavili igralce in igralke ter njihove vloge. Pri izboru boste aktivno sodelovali tudi vi, spoštovani obiskovalci Prešernovega gledališča Kranj in bralci Gorenjskega glasu. Svoj glas za najboljšo igralsko stvaritev v predstavi, ki je zadnja doživela premiero, boste poslali na naslov Prešernovo gledališče Kranj, Glavni trg 6, 4000 Kranj, s pripisom »julija«). Izmed prispelih glasovnic bomo izžrebali gledalca, prejemnika nagrade. Dobitnika Julije pa bomo razglasili na slovesnosti ob koncu sezone 2017/2018.

*Nagrado Julija za 2016/2017 bomo podelili na decembrski slovesnosti, saj glasovanje za preteklo sezono še ni končano (zaradi organizacijskih okoliščin še ni bila izvedena zadnja ponovitev avtorskega projekta Stenica za abonente. Zaradi zagotavljanja enakovrednosti glasov je prav, da počakamo na vse glasove. Za razumevanje se vam zahvaljujemo.