Ob zori v SSG Trst - ODPOVED PREDSTAVE

Sporočamo, da zaradi bolezni odpadeta predstavi OB ZORI, ki bi morali biti uprizorjeni 11. in 12. januarja v SSG Trst.

[OBVESTILO]

Spoštovani obiskovalci,

sporočamo vam, da zaradi bolezni odpadeta predstavi OB ZORI, ki bi morali biti uprizorjeni 11. in 12. januarja v SSG Trst.

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje!
Prešernovo Gledališče Kranj

 

 

 

 

Ob zori


Za avtorski projekt je Cankarjeve črtice priredila dramaturginja Katarina Morano, delo pa je režiral mladi, nadarjeni režiser Žiga Divjak. »V tem času je Cankar še kako potreben, morda je še bolj aktualen kot pred sto leti,« je prepričana Mirjam Drnovšček, direktorica PGK.

Ekipa ustvarjalcev se v predstavi podaja na popotovanje v svet Cankarjevih besedil, ki jih zaznamujejo socialna neenakost in stiska, prepad med revnimi in bogatimi, neobčutljivost privilegiranih ter beda in obup tistih, ki živijo v nenehnem pomanjkanju, teme, ki niso danes nič manj aktualne kot pred sto leti. »Slovenci Cankarja dojemajo kot nekaj zaprašenega, tečnega, meni pa vsakič znova predstavlja neverjeten vir navdiha. Je skupek idej, politične angažiranosti in razumevanja življenja v vseh njegovih niansah. Vsako Cankarjevo delo je na neki način hvalnica življenju, v najbolj pristnem smislu – da je hkrati lepo in grozno, boleče in ljubeče,« je povedal Žiga Divjak.


Besedilo je priredila dramaturginja Katarina Morano, scenografka je Tina Mohorović, kostumografka Tina Pavlović, lektorica Maja Cerar, avtor glasbe Blaž Gracar, oblikovalec svetlobe David Orešič, oblikovalec maske Matej Pajntar, like iz Cankarjevih črtic pa igrajo Vesna Jevnikar, Peter Musevski, Vesna Pernarčič, Blaž Setnikar, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek in Gregor Zorc kot gost.