OBVESTILO

Ponovitve predstave Večja od vseh že junijia, vpis abonmajev za naslednjo sezono septembra.

Dragi obiskovalci gledališča, cenjeni abonenti!


Razglasitev epidemije koronavirusa je marca zaustavila tudi naše gledališče, in to v najbolj ustvarjalnem obdobju, saj smo morali vrata zapreti tik pred premiero Škofjeloškega pasijona, predstave, s katero bi odprli tudi 50. Teden slovenske drame. Da bi ostali povezani, smo ves ta čas po spletu delili arhivske posnetke naših predstav – na našem kanalu YouTube si jih tako lahko ogledate že več kot dvajset. V želji, da bi tudi v tem času spodbujali dramsko ustvarjanje, smo zagnali unikaten projekt Monologi s kavča, ki ga trenutno prav tako lahko spremljate na naših spletnih omrežjih. Veseli nas, da je bil vaš odziv na predstave, ki smo jih objavili, in na Monologe s kavča izjemno pozitiven: številni ste nam pisali, koliko vam to pomeni in kako že komaj čakate, da se bodo vrata teatra spet odprla. Tudi mi!

Zato smo bili veseli, da se ukrepi v zvezi z epidemijo sproščajo in da bomo s 1. junijem vsaj v omejeni obliki lahko znova začeli delo.
Žal bomo morali glede na priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje na premiero Škofjeloškega pasijona še počakati (načrtujemo, da bodo premiera in ponovitve jeseni), bomo pa junija v dvorani našega gledališča odigrali še nekaj abonmajskih ponovitev predstave Večja od vseh. Če vseh ponovitev ne bo mogoče uprizoriti junija, bodo na sporedu še jeseni, prav tako bomo takrat za abonmaje odigrali zadnje ponovitve Dr. Prešerna. O terminih in protokolu obiska gledališča bomo vse abonente, ki na predstave še čakate, obvestili s posebnim pismom.
To, česar ne bomo mogli organizirati, pa so gostujoče uprizoritve v okviru abonmaja PLUS, zato bomo vsem abonentom za neizvedene predstave vrnili kupnino, prav tako bomo gledalcem vrnili denar za vstopnice, ki so jih že kupili za predstave, načrtovane v okviru 50. Tedna slovenske drame (upamo sicer, da bomo vsaj tekmovani program festivala lahko izvedli novembra, vendar bo prodaja vstopnic takrat potekala znova, v skladu z dovoljenim številom gledalcem).

1. Vračilo kupnine za neodigrane predstave v okviru abonmaja PLUS: Če je le mogoče, vas prosimo, da v blagajno sporočite številko svojega transakcijskega računa in svoj točni naslov, da se izognemo vračanju gotovine (seveda pa bo mogoče tudi to, če vam bo bolj ustrezalo).
2. Vračilo kupnine za neodigrane predstave v okviru 50. Tedna slovenske drame: Vračilo kupnine bo mogoče le na osnovi vstopnic, zato se boste morali osebno oglasiti pri blagajni gledališča, lahko pa nam vstopnice skupaj z obveznimi podatki (ime in priimek, točen naslov, številka telefona in številka transakcijskega računa) pošljete na naslov: Prešernovo gledališče Kranj, Glavni trg 6, 4000 Kranj.
Kupnino bomo vračali od 1. do 30. junija 2020.

Blagajna bo v tem času odprta vsak delavnik od ponedeljka do petka od 10.00 do 12.00, ob sredah pa tudi od 17.00 do 19.00. Vse dodatne informacije glede vračila vstopnic so vam v tem času na voljo pri blagajni gledališča na telefonski številki 04/20 10 200 ali e-naslovu blagajna@pgk.si.


Glede na negotovo situacijo, predvsem v zvezi z dovoljenim številom gledalcev v dvorani, in glede na nujne spremembe že načrtovanega programa, do katerih bo prišlo po rebalansu državnega proračuna, bomo letos abonmaje za naslednjo sezono vpisovali septembra. Že zdaj pa vas v sklopu 50. Tedna slovenske drame vabimo na pregledno razstavo »Dogodek je tu – dogodek imate v mestu!«, ki je od prejšnjega tedna na ogled v Gradu Khislstein.
Z željo, da bomo vsi skupaj ostali zdravi in da se kmalu vidimo, se vam iskreno zahvaljujemo za razumevanje in upamo, da bomo ostali še naprej povezani!

Vaši Prešernovci