Odprt poziv

Prešernovo gledališče Kranj v okviru 53. Tedna slovenske drame in v sodelovanju z zavodom Carnica, ki pripravlja program Dvocikel, razpisuje rezidenčno delavnico Glasbeno gledališče. Rok za prijavo:14. april 2023.

Prešernovo gledališče Kranj v okviru 53. Tedna slovenske drame in v sodelovanju z Zavodom Carnica, ki pripravlja program Dvocikel, razpisuje rezidenčno delavnico Glasbeno gledališče.

K sodelovanju vabimo pisce in piske ter skladatelje in skladateljice, ki jih zanima glasbeno gledališče. Glasbeno gledališče je uprizoritvena zvrst, ki je na našem prostoru avtorsko izrazito manj razvita oziroma profilirana kot v nekaterih drugih gledaliških tradicijah. Zvrst je široka in vključuje vse od bolj tradicionalnih opernih, operetnih zvrsti in izrazito anglosaksonskega mjuzikla do gledališča z glasbo oziroma gledališča s songi.

Namen delavnice je spodbuditi sodelovanje med avtorji besedil in avtorji glasbe s konkretnim ciljem: razviti kratke forme glasbenega gledališča.

Rezidenčna delavnica bo potekala v dveh sklopih po en teden, in sicer maja in septembra v Kranju. Avtorski tandem bo bival in ustvarjal v rezidenci v Layerjevi hiši. Vsakemu avtorskemu tandemu bomo glede na izbrani koncept priskrbeli mentorsko in izvedbeno podporo.

Prijavi s kontaktnimi podatki in življenjepisom je treba priložiti kratek opis ideje (kakšno obliko glasbenega gledališča želi kandidat na rezidenci razvijati, morda s konkretnim žanrskim in tematskim predlogom). Možna je posamična prijava, lahko pa se prijavijo tudi že oblikovani tandemi.

Podatke v prijavi bomo uporabili izključno za odločitev in obveščanje o izboru ter jih po zaključenem postopku izbrisali.

Kandidati prijave oddajte po e-pošti na pgk@pgk.si najkasneje do 14. aprila 2023. Vsebujejo naj kontaktne podatke, življenjepis in kratek opis ideje.

O izboru udeležencev bodo izbrani udeleženci obveščeni po e-pošti.