Pobuda Gledališki tolmač in Zabava za Borisa

S predstavo Zabava za Borisa se pridružujemo pobudi Gledališki tolmač, ki želi slovenska gledališča približati gluhim. Edinstvena izkušnja bo omogočena na uprizoritvi v soboto, 20. aprila ob 20.00.

Pobuda gledališki tolmač in Zabava za Borisa

 

Pridružujemo se pobudi Gledališki tolmač, ki želi slovenska gledališča približati gluhim. Omogoča jim ogled stalnih predstav na odrih slovenskih gledališč, ki so bile doslej na voljo le slišečemu občinstvu. Tolmači in igralci v enem gledališka dela naravnost z odra tolmačijo v slovenski znakovni jezik in tako gluhim v občinstvu pričarajo edinstveno izkušnjo spremljanja stalnih predstav v živo.

V prizadevanjih, da gledališki tolmači na odrih slovenskih gledališč dobijo stalno mesto, si Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana ob podpori NLB in gledališč prizadeva gluhim omogočiti celoleten dostop do tolmačenih predstav. Trenutno si lahko gluhi v slovenskih gledališčih že ogledajo 4 predstave, v živo tolmačene v znakovni jezik, nove predstave pa se obetajo tudi v novi gledališki sezoni.

V našem gledališču smo se pobudi pridružili s predstavo [ime predstave], ki bo/je potekala ZABAVA ZA BORISA in bo tolmačena z znakovnim jezikom za gluho občinstvo.

Spoznajte pobudo Gledališki tolmač >> https://gledaliski-tolmac.si/

#PobudaGledaliskiTolmac