Pred premiero Preroka - vabilo na novinarsko konferenco

V Prešernovem gledališču Kranj pripravljamo krstno uprizoritev kultnega dela PREROK.

Spoštovani!


V Prešernovem gledališču Kranj pripravljamo krstno uprizoritev kultnega dela PREROK ameriškega avtorja libanonskega rodu Kahlila Gibrana, v režiji Barbare Pie Jenič.



O podrobnostih predstave bomo spregovorili na novinarski konferenci, ki bo
v sredo, 3. oktobra 2018, ob 9.30, 
v Stolpu Škrlovec, poleg Layerjeve hiše v Kranju.



Gibranov Prerok je tiste vrste literarna mojstrovina, ki je tako univerzalna in obče človeška, da zmore nagovarjati prav vsakega človeka.

Prerok je vse kar je človeškega in nečloveškega v vsakem izmed nas, je kultno besedilo, ki je nastalo leta 1923 in je prevedeno v več kot 40 jezikov – zadnji prevod v slovenščino je izšel 2006 (prevajalec Lojze Bratina). 

Režiserka Barbara Pia Jenič, pionirka senzorialnega gledališča v Sloveniji, se v tej uprizoritvi dotika občutkov, čutnosti, sinergij ... prvin, s katerimi je Gibranova vzvišena literatura subtilno prepredena. Prerokove besede izzivajo praznino, tišino in pavzo, nagovarjajo neizgovorljivo ter odpirajo vmesne prostore za dostop do nezavednega in s tem dosegajo celovitejšo potopitev gledalcev v dogajanje te umetniške mojstrovine.

V predstavi bosta nastopila igralca Miha Rodman iz Prešernovega gledališča Kranj in Maruša Oblak iz Mladinskega gledališča Ljubljana. Predstava nastaja v koprodukciji PGK, Zavoda Senzorium, SMG Ljubljana in SSG Trst.

 

Vabljeni, na pogovor z ustvarjalci Preroka!