PREDSEDNICE ZA SILVESTROVO

Vabljeni, da zadnji večer v letu preživite v naši družbi. 31. decembra ob 19.00 se bomo od leta 2023 poslovili s črno komedijo PREDSEDNICE.

SILVESTROVO V PREŠERNOVEM

Še ne veste kje bi preživeli zadnji večer v letu? Pridružite se nam v Prešernovem, kjer si boste 31. decembra 2023 ob 19.00, ogledali črno komedijo Wenerja Schwaba Predsednice.

Po predstavi bomo skupaj nazdravili s kozarčkom penine.

Werner Schwab PREDSEDNICE
Črna komedija
Režiser: Jure Novak
Igrajo: Vesna Jevnikar, Darja Reichman, Tina Resman k.g., Branko Mrak k.g.

V Predsednicah Schwab skozi duhovite in iskrive dialoge dveh upokojenih čistilk Erne in Grete ter še »aktivne« Maričke mojstrsko razgrinja banalno in na katoliških stereotipih temelječo plat družbe.
V zgodbi protagonistke s sočnim Schwabovim jezikom presegajo lastne meje in fantazije in že od nastanka navdušujejo in škandalizirajo gledalce po vsem svetu.

" Vesna Jevnikar kot Erna je bila ravno prava pobožnjakarska, stiskaška siva miš, s sinom alkoholikom na grbi in s hrepenenjem po vaškem mesarju. Darja Reichman je bila radoživa Greta. Njeni čari so videli že boljše čase in naj se še tako trudi, da bi jih prepleskala, ne bo ji uspelo, še manj ji bo uspelo prepleskati družinske travme. Na koncu pa je še Marička Tine Resman, primitivna, omejena, navdušena odmaševalka stranišč, žrtveno jagnje družbe in frustriranih kolegic. Skratka, nadvse pretresljiva uspela predstava z aplavzi za igro na odprti sceni."
Tadeja Krečič, Radio Slovenija
---
Za rezervacije vstopnic se obrnite na blagajno Prešernovega gledališča (telefon: 04/20 10 200, e-pošta: blagajna@pgk.si). Blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob sredah še od 16.00 do 18.00, v času Sobotnih matinej pa tudi ob sobotah od 9.00 do 10.30 in uro pred začetkom predstav.
Nakup prek spleta: https://olaii.com/event/3587/werner-schwab-predsednice

Lepo vabljeni!