PREŠERNO 2018 - izjava za javnost

Čeprav smo šele na polovici gledališke sezone, se za novo leto spodobi, da pregledamo dosežke preteklih dvanajstih mesecev in pogledamo v prihodnost. Pogovarjali smo se z direktorico gledališča Mirjam Drnovšček ter z dramaturginjo in vodjo umetniškega oddelka Marinko Poštrak.

PREŠERNO 2017

Odlične predstave, vabila na festivale in dobra bera nagrad


Ob koncu leta je čas, ko pregledamo doseženo v minulih dvanajstih mesecih in pogledamo v prihodnost. To smo storili tudi v Prešernovem gledališču Kranj, čeprav smo šele na polovici tokratne gledališke sezone. Ali pa prav zaradi tega.
 

Pogovarjali smo se z direktorico gledališča Mirjam Drnovšček ter z dramaturginjo in vodjo umetniškega oddelka Marinko Poštrak.

Leto 2017 je bilo Prešernovemu gledališču Kranj zelo naklonjeno. »Zaradi odličnih predstav, vabil na festivale in nagrad. Na vse to smo zelo ponosni,« pravi Mirjam Drnovšček.
Marinka Poštrak si želi, da bi se takšen trend nadaljeval tudi v letu 2018, saj jim je letošnje dalo krila. Ob načrtovanih novih predstavah, ki zelo pogumno izbirajo teme in rušijo tabuje, Poštrakova ugotavlja: »Odpiranje aktualnih, družbeno odgovornih tem je poslanstvo gledališča.«

V priponki vam pošiljamo daljše sporočilo za javnost, v katerem povzemamo misli in ugotovitve prvih dam Prešernovega gledališča.

V priponki:

     - Odlične predstave, vabila na festivale in dobra bera nagrad – sporočilo za javnost (.doc)