Prešernovo ne miruje

Sezona 2016/17 gre počasi h koncu a to še ne pomeni, da Prešernovo miruje, saj se bomo s šestimi predstavami udeležili kar desetih gostovanj, oz. festivalov.

Sezona 2016/17 gre počasi h koncu, a to ne pomeni, da Prešernovo miruje, saj se bomo s petimi predstavami udeležili kar desetih gostovanj oziroma festivalov.

V veliko čast nam je, da je predstava Judovski pes, v režiji Yonathana Esterkina in izvedbi Mihe Rodmana, ki smo jo pripravili v koprodukciji z Mini teatrom, 30. maja povabljena na Mednarodni gledališki festival Kolkata (6th International Theatre Festival Kolkata). 

Zelo smo ponosni, da se bo Žalujoča družina 1. junija predstavila na Sterijevem pozorju v Novem Sadu, 11. junija na Dnevih satire v Zagrebu, 14. junija v Kikindi, 15. junija na 25. Gledališkem maratonu v Somborju ter 5. julija na festivalu Mesto gledališče v Budvi. Z jubilejno Muco Copatarico in romantično uspešnico Vsakih sedem valov bomo 18. junija obiskali festival Junij v Ljubljani. Izjemno nas veseli, da bomo Helverjevo noč 26. junija odigrali na festivalu Zlati lev v Umagu. In ne nazadnje, na gostovanje bomo odšli tudi s festivalsko dolgoprogašico, predstavo Mrtvec pride po ljubico, ki bo 7. julija na sporedu 30. poletnega festivala Barski ljetopis.