Spoštovane Kranjčanke, spoštovani Kranjčani, hvala!

Vaše mesto me je sprejelo z neverjetno mero zaupanja, vaše gledališče pa pričakalo v izjemnem stanju. Upam, da ga zapuščam v še boljšem.

Spoštovane Kranjčanke, spoštovani Kranjčani,

hvala!

Vaše mesto me je sprejelo z neverjetno mero zaupanja, vaše gledališče pa pričakalo v izjemnem stanju. Upam, da ga zapuščam v še boljšem.

V treh letih smo dosegli odlične rezultate in se približali mestu, meščanom in evropski gledališki skupnosti.

Z Mestno občino, kulturnimi zavodi, nevladnimi organizacijami in kranjskimi podjetji smo poslovali vzajemno, uspešno in vzpodbudno.

Predvsem pa sem se vsakič znova veselil kontaktov z meščankami in meščani! Zahtevno in izrazno občinstvo ste, ki rado vzpostavi neposreden stik. Z velikim ponosom sem vsakokrat stal pred vrati Prešernovega gledališča in vas pozdravljal.

Odhajam prezgodaj, vendar Prešernovo gledališče Kranj puščam v odličnih rokah: Mestni svet je za vršilca dolžnosti direktorja imenoval gospoda Roka Bozovičarja, mojega dosedanjega pomočnika za poslovanje in festival Teden slovenske drame. Rok si z menoj deli pripadnost temu gledališču, temu mestu in vsem vam.

Prepričan sem, da bo g. Bozovičar gledališče do imenovanja novega direktorja brez težav vodil k zastavljenim ciljem, upam pa tudi, da se bo odločil za kandidaturo.

Letošnji abonmajski vpis potrjuje, da meščanke in meščani, ter občani cele Gorenjske regije,naša prizadevanja podpirate in spodbujate. Za to sem izjemno hvaležen.

Pogrešal vas bom,

vaš,

Jure Novak