STENICA uspešno na Borštnikovem srečanju

Na 52. Festival Borštnikovo srečanje sta Gregor Zorc ter Maruša Majer prejela nagradi za najboljšo igro v predstavi STENICA. Za prejeti nagradi iskreno čestita kolektiv Prešernovo Gledališče Kranj

Na zaključni slovesnosti 52. Festivala borštnikovo srečanje sta prejela nagradi za izvrstno igro v koprodukcijski predstavi STENICA, igralca Gregor Zorc ter Maruša Majer.

 

Strokovna žirija 52. Festivala Borštnikovo srečanje je v obrazložitvi zapisala:

Maruša Majer za vlogo v uprizoritvi Stenica v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj (soglasno)

 

Maruša Majer je s svojo igro v ospredju pokazala redko videno eksplozijo ljubezenskega zanosa, ki se upira realnosti, medtem ko je z igro brez besed v drugem planu izrazila intenzivno odrsko prezenco s presežnim emotivnim nabojem.

 

Gregor Zorc za vlogo v uprizoritvi Stenica v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj (soglasno)

 

Gregor Zorc obvlada pestro paleto igralskih odtenkov, od komičnih do dramatičnih, navzven brez napora prehaja od lika do performerja ali improvizira. S svojo hipnotično odrsko prezenco začara ne samo oder, temveč tudi občinstvo, ki hvaležno in razigrano sodeluje.

 

Za prejeti nagradi iskreno čestita kolektiv Prešernovo Gledališče Kranj.