V Prešernovo gledališče prihaja znanstveni cirkus HEVREKA!

Predstava za mlade od 11. leta dalje bo na sporedu v soboto, 25. novembra 2023 ob 18.00. Prisrčno vabljeni!

V Prešernovo gledališče prihaja znanstveni cirkus HEVREKA!

Predstava za mlade od 11. leta dalje bo na sporedu v soboto, 25. novembra 2023 ob 18.00 

Predstava Hevreka! želi pri gledalcih spet zanetiti strast do ustvarjalne misli in jim teme, ki so velikokrat dolgočasne (znanost, matematika, fizika) predstaviti na svež, iskriv način. Velikokrat smo nezainteresirani, skoraj brez volje do spoznavanja sveta in raziskovanja lastnih interesov. Naša predstava pa želi to postaviti na glavo in nas prestaviti v bolj svežo, ustvarjalno perspektivo dojemanja sveta in tudi učenja. V predstavi so prepleteni žanri fizične komedije in glasbenega gledališča s temami, ki jim na prvi pogled ne bi pripisali komičnega potenciala. Fizika je mnogim predstavljala strah in trepet, za nas pa je izhodišče za noro potovanje v svet domišljije in komedije. S preigravanjem različnih vlog, zgodb znanstvenikov in tudi učne snovi želimo premakniti meje mogočega v gledališču. Igramo se z znanostjo, ki je, na presenečenje mnogih, že sama po sebi zelo igriva!
Predstavo Hevreka! je strokovna komisija platforme Zlata paličica uvrstila v Katalog kakovostnih gledaliških predstav in pedagoških programov za otroke in mladino.

Igrajo: Nik Škrlec, Lena Hribar Škrlec, Urban Kuntarič

Koprodukcija Mestnega gledališča Ptuj in Zavoda Margareta Schwarzwald

---
Za rezervacije vstopnic se obrnite na blagajno Prešernovega gledališča (telefon: 04/20 10 200, e-pošta: blagajna@pgk.si). Blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob sredah še od 16.00 do 18.00, v času Sobotnih matinej pa tudi ob sobotah od 9.00 do 10.30 in uro pred začetkom predstav.
Nakup prek spleta: https://olaii.com/event/3386/hevreka


Prisrčno vabljeni!