Velik uspeh Mihe Rodmana v Izraelu!

Predstava Prešernovega gledališča Judovski pes je v lepem obmorskem mestu Haifa v Izraelu nagovorila tiste, ki so preživeli holokavst

Gledališka sezona 2017/18 se počasi končuje in tudi v Prešernovem gledališču Kranj ni nič drugače. Z minulo smo lahko zelo zadovoljni. Uspešno izpeljan festival 48. Teden slovenske drame, kar dve nagradi za avtorski projekt Stenica, med letom več nagrad za igralce ansambla in številna vabila za gostovanja. Tudi iz tujine. 

Miha Rodman se je pred dnevi vrnil z enega od njih. V velikem državnem gledališču Haifa teater v Izraelu je gostoval z monodramo Judovski pes, izraelskega avtorja Asherja Kravitza in to ravno v času, ko so obeleževali državni praznik spomina na holokavst in sedemdeseto obletnico ustanovitve države Izrael. Miha je imel odgovorno nalogo - občinstvu je predstavil delo izraelskega avtorja, predstavo je odigral v angleščini - in odlično mu je uspelo! Občinstvo ga je navdušeno sprejelo. Po vsaki izmed štirih ponovitev so k njemu prihajali gledalci, ki so na svoji koži doživeli holokavst, in se mu zahvaljevali za ganljivo, vrhunsko interpretacijo besedila, ki v opomin sodobnim generacijam, da se kaj takega ne bi več ponovilo, ohranja spomin na nekdanje trpljenje.