Veliki šansonski koncert Svetlane Makarovič z gosti!

Po uspešni predstavitvi zbirke avtorskih šansonov na dveh razprodanih koncertih v Ljubljani, bo Svetlano Makarovič skupaj s številnimi uglednimi prijatelji v četrtek, 25. 2., gostilo tudi Prešernovo gledališče Kranj.


Svetlana Makarovič, vsestranska umetnica in priljubljenka otroška pisateljica, ki jo obiskovalciPrešernovega gledališča Kranj dobro poznajo po naši odmevni predstavi Mrtvec pride po ljubico, tokrat prihaja v goste kot pevka.

Po izjemno uspešnem koncertu in predstavitvi zbirke avtorskih šansonov, ki jih je avtorica ustvarila v obdobju med letoma 1984 in 1999, maja lani v Kinu Šiška in decembra v Lutkovnem gledališču Ljubljana, se bo tokrat predstavila na našem odru. Na velikem šansonskem koncertu Kdor gleda ljudi skozi mačje oči, ki bo v četrtek, 25. februarja 2016, ob 19.30 bo s številnimi gosti predstavila svoje avtorske pesmi.

Svetlana bo na koncertu nekaj šansonov zapela sama, ostale pa bodo prevzeli njeni gostje: igralka, ki je pred leti iz njenih šansonov že naredila recital – Janja Majzelj, vrhunski pianist in Svetlanin sodelavec tudi pri predhodnih albumih Joži Šalej, ženski s čarobnima vokaloma in vokala s čarobnima ženskama Aphra Tesla in Višnja Fičor, dolgoletna Svetlanina prijateljica in igralka Ljerka Belak in igralec Ivan Rupnik. Za instrumentalno spremljavo bodo poskrbeli sijajni viruozi - Joži Šalej (pianist), Blaž Celarc (tolkala) in Nino de Gleria (kontrabas).

Šansoni, ki jih bo prepevala Svetlana in njeni gostje, bodo segali od baladnih, prežetih z njenim liričnim jezikom in metaforiko, ki vselej prefinjeno popraska po bolečini in zagreni na jeziku kot pelin, pa do vedih in bodikastih, ki hudomušno zajemajo iz arhetipov solovenskega naroda, in to tako zelo pristno, da bi brez očitnih osti in zaradi poskočniških rim in ritma človek pomislil, da gre za ljudske pesmi.

Popusti za abonente, dijake, študente in upokojence!