ZAPRTA ŠTUDIJA. ZNOVA NA SPOREDU

Ne zamudite ponovitve zmagovalne predstave letošnjega Borštnikovega srečanja. Zaprta študija. "New Constructive Ethics" bo znova na sporedu 27. in 28. oktobra ob 19.30. Vabljeni!

Ivan Viripajev

ZAPRTA ŠTUDIJA »New Constructive Ethics«

Sodobna drama

Režiserka: Nina Rajić Kranjac
Igrajo: Darja Reichman, Tamara Avguštin k.g., Branko Jordan k.g., Borut Veselko, Doroteja Nadrah k.g.
180 minut, z vmesnim odmorom

Velika nagrada festivala 58. Borštnikovo srečanje za najboljšo uprizoritev.

"Predstava Zaprta študija. »New Constructive Ethics« raziskuje človeško objestnost ali hubris na ozadju klimatske katastrofe, različnih nivojev osebne odgovornosti in neustavljive želje po ljubezni in sprejetosti v umirajočem svetu. Ustvarjalci obogatijo besedilo Viripajeva z vedno novimi konfrontacijami privatnega in družbenega ter z medsebojno grozečimi si biološkimi in moralnimi ambicijami. Odrsko izražanje najdejo v anarhičnih prizorih nemoči in arogance znanstvenega stremenja, ki jih uprizoritev uspešno zlije v portret sodobne družbe." Strokovna žirija 58.FBS

»Kako biti in ostati etičen?« je vprašanje, ki nam ga ob dilemah posameznikove svobode, človečnosti, ekologije, nasilja, neenakosti, smisla in seveda Boga provokativno zastavlja dramatik Ivan Viripajev.
Skozi formo »intervjujev« s tremi uveljavljenimi intelektualci se nam postopoma razkrivajo ne le svetovnonazorska in etična prepričanja psihologinje Monike Borovske, biologinje Rachel Donelan in nevrobiologa Morgana Smitha, ampak tudi neskladje med njihovimi profesionalnimi stališči in intimnimi, zasebnimi življenji.
---

Za rezervacije vstopnic se obrnite na blagajno Prešernovega gledališča (telefon: 04/20 10 200, e-pošta: blagajna@pgk.si). Blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob sredah še od 16.00 do 18.00, v času Sobotnih matinej pa tudi ob sobotah od 9.00 do 10.30 in uro pred začetkom predstav.
Nakup prek spleta: https://pgk.olaii.com


Lepo vabljeni!