Tone Pavček

Angeli

Igriva poezija
Angeli je predstava za najmlajše, ki temelji na izbranih pesmih iz zadnje pesniške zbirke Toneta Pavčka.

Tone Pavček

Angeli

Gostuje Lutkovno gledališče Ljubljana

Angeli je predstava za najmlajše, ki temelji na izbranih pesmih iz zadnje pesniške zbirke Toneta Pavčka. Angele utelešata razposajena in nežna igralka in glasbenik, ki skoraj iz nič ustvarjata raznolike like, pokrajine in pesmi. Poezija, ki na papirju kliče odrasle, v uprizoritvi snuje svet za najmlajše, poln igre, smeha, domiselnosti, sanjaštva in ustvarjalne norosti, s čimer pa ponuja ogledalo notranjemu otroku v vsakem izmed nas. Angeli nas tako kličejo, da jih v vsakdanu ne bi pozabili, da bi se k njim vztrajno vračali in bivali v njihovi bližini in pod njihovim okriljem.

Uprizoritev, s katero se na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana prvič predstavlja performerka, plesalka in koreografinja Mala Kline, temelji na nekaterih pesmih iz Pavčkove zbirke, ki se navezujejo na otroško dušo in govore o temeljnih otroških kvalitetah kot so čutenje, domišljija, igrivost, radovednost, sanjanje, odkrivanje in ustvarjanje svetov. Te kvalitete so angeli, ki jih predstava priklicuje in uprizarja.

Srčnost in šegavost poezije Toneta Pavčka (1928–2011) se prek intenzivnih odrskih podob, zvočnih pokrajin in glasbe izrisuje v reafirmacijo magije in dvojnosti domišljije, ki z roko v roki hodita z na zunaj najbolj prepoznavnemu znaku pesništva - rimo.

Zbirka Angeli, ki je na avtorjevo željo izšla na kulturni praznik, je že dober teden po izidu doživela ponatis in tako postala eno najbolj priljubljenih domačih literarnih del.

Angeli, napovednik from Lutkovno gledališče Ljubljana on Vimeo.

 

Tone Pavček
35 minut
Režiserka in koreografka
Mala Kline
Avtorica vizualne podobe in oblikovalka svetlobe
Petra Veber
Avtor glasbe
Blaž Celarec
Lektorica
Maja Cerar
Vodja predstave in oblikovalec zvoka
Emil Koprivc
Lučni vodja
Gregor Kuhar
Scenski tehnik
Stanko Božanić
Garderoberka
Jadranka Pavlović
Izdelava scene in kostumov
Zoran Srdić, Iztok Bobić, Marjetka Valjavec, David Klemenčič, Olga Milić
Igrajo
Igrata
Ajda Toman in Blaž Celarec k. g.