Nik Škrlec, Lena Hribar Škrlec, Urban Kuntarič

HEVREKA!

znanstveni cirkus
V predstavi Hevreka! so prepleteni žanri fizične komedije in glasbenega gledališča s temami, ki jim na prvi pogled ne bi pripisali komičnega potenciala. Igramo se z znanostjo, ki je, na presenečenje mnogih, že sama po sebi zelo igriva!

Nik Škrlec, Lena Hribar Škrlec, Urban Kuntarič

HEVREKA !

znanstveni cirkus

Koprodukcija Mestnega gledališča Ptuj in Zavoda Margareta Schwarzwald

Predstava Hevreka! želi pri gledalcih spet zanetiti strast do ustvarjalne misli in jim teme, ki so velikokrat dolgočasne (znanost, matematika, fizika) predstaviti na svež, iskriv način. Velikokrat smo nezainteresirani, skoraj brez volje do spoznavanja sveta in raziskovanja lastnih interesov. Naša predstava pa želi to postaviti na glavo in nas prestaviti v bolj svežo, ustvarjalno perspektivo dojemanja sveta in tudi učenja. V predstavi so prepleteni žanri fizične komedije in glasbenega gledališča s temami, ki jim na prvi pogled ne bi pripisali komičnega potenciala. Fizika je mnogim predstavljala strah in trepet, za nas pa je izhodišče za noro potovanje v svet domišljije in komedije. S preigravanjem različnih vlog, zgodb znanstvenikov in tudi učne snovi želimo premakniti meje mogočega v gledališču. Igramo se z znanostjo, ki je, na presenečenje mnogih, že sama po sebi zelo igriva!

Predstavo Hevreka! je strokovna komisija platforme Zlata paličica uvrstila v Katalog kakovostnih gledaliških predstav in pedagoških programov za otroke in mladino.

Foto: Mija Špiler/Arhiv MGP

 

 

Nik Škrlec, Lena Hribar Škrlec, Urban Kuntarič
50 minut, brez odmora
Avtor glasbe
Janez Dovč
Oblikovalec luči
Ian Stergar
Lektor
Simon Šerbinek
Tehnični vodja
Sandi Žuran
Lučni mojster
Simon Medved
Tonski mojster
Danijel Vogrinec
Rekviziterka in garderoberka
Irena Meško
Odrski mojster
Andrej Cizerl Kodrič
Igrajo
Nik Škrlec
Lena Hribar Škrlec
Urban Kuntarič