Pernilla Stalfert

Kakec - Kakčeve dogodivščine

Pernilla Stalfert

KAKEC - KAKČEVE DOGODIVŠČINE

Mini teater

Mini teater v sodelovanju z Novim kazalištem Zagreb (Hrvaška)

V okviru projekta: Puppet Nomad Academy IV

Očarljiva švedska otroška zgodba Pernille Stalfelt končno prihaja tudi v slovensko gledališče za otroke! Zgodba duhovito in zabavno ter brez zadržkov in tabujev pojasnjuje temo, ki otroke neverjetno zanima in zabava.

Po Kakčevih dogodivščinah (Zgodbi o kakcu) nas popeljeta dr. Ek in dž. Ekica, ki temo kakca in kakanja skupaj z otroki obravnavata zelo natančno in z brezmejnim humorjem.

Opazujeta njegovo obliko, ki včasih spominja na klobaso, spet drugič pa je lahko podoben storžu, vijaku ali kokosu, primerjata barvo in gostoto glede na to, kaj (po)jemo, spomnita nas, kako je, ko nas muči driska, kaj se zgodi, ko smo zaprti in kako pomembno je, da otroci nosijo pleničke. Skupaj z otroki ugotavljata, kaj so kravjeki, kaj bobki, kurjeki, konjske fige in kaj golobčki, otroci pa se ob tem ves čas neizmerno zabavajo. 

Toda kakec ni koristen le za naše zdravje. Otroci izvejo, da se kakec lahko spremeni v koristno gnojilo, zaradi katerega cvetijo rožice in rastejo jagode, v Afriki pa iz kakca gradijo celo hiše!

Če ne prej, tako po predstavi »vsak dobro ve, da brez kakanja ne gre!«

/35 minut, 2+/

Foto: Toni Soprano

Pernilla Stalfert
Režija
Ivica Buljan
Kostumografija
Ana Savić Gecan
Avtorji vizualne podobe
sonda3 + toni soprano
Avtor glasbe
Jose
Igrajo
Jose