Dogodek JSKD OI Kranj

Literatura pod žarometi (Ivan Sivec in Ana Jud)

Literatura pod žarometi v obliki delavnice s pisateljico Ano Jud in pogovorom s pisateljem Ivanom Sivcem, avtorjem zbirke novel Cvetoča Slovenija.

LITERATURA POD ŽAROMETI

Kranj 19. november, 2021, Stolp Škrlovec

Literatura pod žarometi v obliki delavnice s pisateljico Ano Jud in pogovorom s pisateljem Ivanom Sivcem, avtorjem zbirke novel Cvetoča Slovenija. Malce s humorjem, pa tudi dovolj resno o naših stranpoteh. Gre za sedem novel iz življenja današnjega časa. Vse so se zgodile v zadnjih tridesetih letih samostojne Slovenije. Za počastitev 30 let Slovenije bomo pred pogovorom z avtorjem prikazali kratki dokumentarni film Zdravljica s svojim brezčasnim sporočilom. Pester petkov literarni večer v stolpu Škrlovec bo potekal v organizaciji Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območne izpostave Kranj (JSKD OI Kranj).

Med 16:00 in 17:30 uro bo potekala literarna delavnica s pisateljico, novinarko in publicistko Ano Jud. Na delavnici bodo slušatelji spoznavali, kako predstaviti kratko zgodbo kot uspešno literarno delo. Število mest je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave na oi.kranj@jskd.si. Predznanje ni potrebno. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Ob 18. uri bo sledil literarni večer, pogovor s pisateljem Ivanom Sivcem in njegovo knjigo Cvetoča Slovenija. Gre za enega najbolj plodovitih slovenskih pisateljev. Pogovarjali se bomo o njegovi 167 knjigi. Pogovor z njim bo vodila že omenjena pisateljica Ana Jud. Sivčevo pisateljevanje je zaslužna profesorica dr. Helga Krisper Glušič označila kot vitalistični realizem oz. novi realizem s primesmi dokumentaristike. Že poldrugo desetletje je med prvimi tremi najbolj branimi slovenskimi pisatelji. Dobil je več vidnih nagrad, najvišjo leta 2019, red za zasluge za narod. V obrazložitvi je zapisano, da je visoko državno odlikovanje prejel za 'izjemno obsežen, raznolik in odmeven avtorski opus, ki neguje narodno zavest'. Vstop na literarni večer je prost.

Obiskovalci morajo izpolnjevati pogoje PCT, nositi zaščitno masko ter upoštevati druga navodila NIJZ in organizatorja.

Dogodek JSKD OI Kranj