Dogodek Športnega društva Sportpoint

Odmaknjen Svet - premiera smučarskega filma

Premiera smučarskega filma

Premiera smučarskega filma

Odmaknjen Svet

Film o Triglavski magistrali

“Odmaknjen svet” je filmski projekt, ki pripoveduje zgodbo o štirih prijateljih, ki so se podali na pot Triglavske magistrale s ciljem, da preživijo štiri dni v neokrnjeni naravi, odmaknjeni od vsakdanjega hrupa in ob poti presmučajo še kakšno zanimivo smučarsko linijo. 

Triglavska turnosmučarska magistrala je edina slovenska večdnevna turnosmučarska pot. Začne se na Voglu in vodi preko Komne v Dolino Triglavskih jezer, na Prehodavce ter preko Hribaric, skozi Velsko dolino pripelje na Kredarico, od koder se preko Triglavskega ledenika spusti v dolino Krme.

S filmom želimo predstaviti lepoto zasneženih gora, ter mir in tišino, ki jo ponujajo. Naš namen je tudi, da s projektom pokažemo kako pomembno je, da na terenu delujemo kot ekipa, saj je v današnjem svetu vse več individualizma, ki pa na takšni poti ne prinaša najboljših rezultatov. Zaradi velikega porasta turnega smučanja v pretekli sezoni, si želimo pokazati tudi kakšno vlogo ima temeljita priprava na turo in kako pomembno je ustrezno znanje za varno gibanje v gorskem svetu, kjer smo pogosto izpostavljeni mnogim nevarnostim.

Kamera in montaža: Lenart Megušar

Rajderji: Maj Štirn, Mark Hafner, Aljaž Rupar, Maša Grošelj

Napovednik filma: 

https://www.youtube.com/watch?v=u1eEBzm6_xE

 

Dogodek Športnega društva Sportpoint