George Brant

PRIZEMLJENA

To je zgodba o Američanki, pilotki lovca F-16, katere nepričakovana nosečnost spremeni tok njenega življenja in kariere. Premestijo jo na delovno mesto, kjer upravlja vojaške drone iz prikolice blizu Las Vegasa. Potem ko dvanajst ur na dan lovi negativce, se vrne domov k možu in hčerkici. Ne leti več po modrem nebu, ampak bulji v siv zaslon, meja med nevadsko puščavo, kjer si ustvarja dom, in puščavo, ki jo straži, pa postaja zabrisana. Gre za izredno napeto predstavo, ki se loteva množice žgočih vprašanj in je prejela številne nagrade in priznanja.

O AVTORJU

George Brant je mednarodno priznan dramatik. Za svoja dramska besedila je prejel številna priznanja, vključno z državno nagrado Kennedyjevega centra david mark cohen za dramatiko, nagrado smith, Keenovo nagrado za književnost Teksaške univerze v Austinu, nagrado off-west end theatre (offie), nagrado za najboljšo novo igro austin critics circle in nagrado individual excellence agencije Ohio Arts Council.

O IGRALKI

Keren je dvakratna dobitnica izraelske nagrade za najboljšo igralko (za vlogo Madlen v predstavi The Clearing avtorice Helen Edmundson in za vlogo Ande v predstavi Anda nagrajenega dramatika Hillela Mittelpunkta).

Leta 2008 jo je nagradil Izraelski sklad za kulturno odličnost.

Leta 2015 je za nastop v predstavi Prizemljena prejela prvo nagrado na festivalu Theatronetto.

Keren je študirala politične vede in komunikacijo ter igro na igralski šoli Univerze v Hajfi in gledališko umetnost na Mednarodni šoli v Hamburgu.  Je članica mednarodnega gledališča z angleškim govornim jezikom v Nemčiji.

George Brant
70 min, nima odmora
Režija:
Sinai Peter
Video
Nimrod Zin
Fotografija
Leora Tsor
Scenografija
Pancho Idelberg
Oblikovanje svetlobe
Yehiel Orgal
Glasba
Hagi Keshet
Igrajo
Prevod in igra
Keren Tzur