Rok Terkaj, Igor Saksida

Repki

Rap koncert za otroke

REPKI

Spoznajte zaklade naše rimane besede od Toneta Pavčka pa do Svetlane Makarovič, pa do modernejših avtorjev, kot sta Anja Štefan in Andrej Rozman Roza, ki se v Repkih primejo za roke in zavrtijo na glavi.
Rok Terkaj oziroma Trkaj je z dr. Igorjem Saksido izdal zbirko otroških pesmi Repki. Zanjo je spisal in odrepal svoje obdelave pesmic, ob katerih so odraščale cele generacije, od Hude mravljice do Župančičevega Pisma.

V nastopu bomo spoznali, kako huda mravljica postane še bolj Huda -Super Mravlja in premikasti vse akcijske superjunake, potopili se bomo v strašno-grozni svet ustrahavank, ki je namenjen otrokom, ki kar nočejo zaspati, ter končno lahko pokazali, kako radi imamo svoje prijatelje, starše in domače ljubljenčke ob pesmi Tok rad.

Seveda pa je najpomembneje to, da se vedno igramo in imamo fajn, saj smo tako v srcu večno mladi, kot pravi pesem Vse je sam igra. Ne le ob Trkajevih hudomušnih repih, uživali boste lahko tudi v zabavnih recitacijah klasične poezije, ki jo interpretira Igor Saksida na nepozabno zabaven način. Spoznajte zaklade naše rimane besede od Toneta Pavčka pa do Svetlane Makarovič, pa do modernejših avtorjev, kot sta Anja Štefan in Andrej Rozman Roza, ki se v Repkih primejo za roke in zavrtijo na glavi. /45 minut, 3+/

Rok Terkaj, Igor Saksida
Igrajo
Nastopata
Rok Terkaj in Igor Saksida