49. TSD - V SREDO SLOVESNO ODPRTJE

Letošnji Teden slovenske drame bo potekal med 27. marcem in 8. aprilom in na njem se bo zvrstilo petnajst predstav.

49. Teden slovenske drame

V SREDO SLOVESNO ODPRTJE 49. TSD

 

Vabimo vas na slovesno odprtje 49. Tedna slovenske drame, ki bo v Prešernovem gledališču Kranj v sredo, 27. marca 2019, ob 19.00.
Slavnostna govornika bosta: Janez Černe, podžupan Mestne občine Kranj, in Zoran Poznič, minister za kulturo Republike Slovenije.


Na krajši slovesnosti v režiji Dejana Spasića bo Združenje dramskih umetnikov Slovenije ob svetovnem dnevu gledališča tudi letos podelilo priznanja za umetniške dosežke v preteklem letu in
dve priznanji za življenjsko delo.


Sledila bo prva tekmovalna predstava festivala, uprizoritev Ob zori, ki je po Cankarjevih črticah v režiji Žige Divjaka nastala v produkciji Prešernovega gledališča Kranj.

 

VSTOPNICE ZA PREDSTAVE V TEKMOVALNEM, SPREMLJEVALNEM IN MEDNARODNEM PROGRAMU SO ŽE V PRODAJI


Letošnji Teden slovenske drame bo potekal med 27. marcem in 8. aprilom in na njem se bo zvrstilo šestnajst predstav.


Vstopnice lahko kupite pri blagajni Prešernovega gledališča Kranj (04 20 10 200) ali na pgk.kupikarto.si.

Cena vstopnice je 10 evrov, za abonente 5 evrov, rezervacij ni. Vstop na dogodke v okviru dodatnega programa, razen na koncert Sloni in Sadež, delavnico dramskega pisanja in projekcijo filma Igram, sem, je prost do zasedbe mest.


Na predstave, ki bodo v Ljubljani (V imenu matere, Kralj na Betajnovi, Visoška kronika, Ta veseli dan ali Matiček se ženi, še ni naslova), bo uro prej organiziran avtobusni prevoz izpred Hotela Creina.