Meja sneženja na Ta veseli dan kulture

3. decembra ob 19.30 vas vabimo na brezplačen ogled predstave Meja sneženja.

Meja sneženja na Ta veseli dan kulture

Na Ta veseli dan kulture kulturne ustanove po vsej Sloveniji brezplačno in na široko odpremo svoja vrata obiskovalcem.

Letos vas z veseljem vabimo na ogled družinske drame Marka Sosiča Meja sneženja  v režiji Gorana Vojnovića.

Meja sneženja je pretresljiva drama o zastrupljenih družinskih odnosih, ki sprva delujejo povsem vsakdanje in običajno. Je igra o prikrivanju, zgodba o nestrpnosti do tujcev, ki korenini v globokih družinskih
travmah in se prenaša iz generacije v generacijo, a tudi zgodba o nemogoči ljubezni in končno tudi o odpuščanju in empatiji, ki je ključ do bolj humanega sveta.
Kot pravi režiser Goran Vojnović, v besedilu Meja sneženja prihaja bolečina na površje zelo počasi, skoraj neopazno, a ko naposled privre, se razlije čez vse, zato se mora v predstavi razliti ne le po odru, marveč tudi v prostor pod njim. 

"V osrčju je razsuta družina, ogromno je potlačenega, zamolčanega, bistveni so premolki, ki sprva ločujejo očeta in hčer; v njej trpnost in upornost prepleta Nikla Petruška Panizon, njega pa s počasnimi, težkimi kretnjami, togo držo in obrazno masko upodobi Borut Veselko, avtoritaren, a vse šibkejši, nergav, poln gneva. In bolečine, zato pa tudi polnokrven. /.../ Živa Selan, njena Leila - ki ni “naša” že zaradi imena - se v začetni prepričljivi zadregi lepo ujame z nepredvidljivim družinskim sinom Ivanom; Primož Forte ga vešče utelesi kot zaletavega, zmedenega, zavozlanega, jecljavega večnega otroka, prav tako ranjenega in tudi vzkipljivega." (Andraž Gombač, Primorske novice)

Na sporedu 3. decembra 2022 ob 19.30

Brezplačne vstopnice si zagotovite pri blagajni gledališča -> https://pgk.si/info/vstopnice/blagajna

(Rezervacije niso možne)