MRTVEC PRIDE PO LJUBICO - 50. PONOVITEV

Edinstvena priložnost za ogled kultne in večkrat nagrajene predstave na domačem odru, tokrat že petdesetič. 20. maja ob 20.00. Lepo vabljeni!

Znova na sporedu, tokrat že petdesetič

MRTVEC PRIDE PO LJUBICO

Z velikim veseljem vas vabimo, da z nami praznujete 50. ponovitev kultne uprizoritve – nastala je v koprodukciji z Mestnim gledališčem Ptuj – MRTVEC PRIDE PO LJUBICO Svetlane Makarovič v režiji Jerneja Lorencija, in sicer 20. maja ob 20.00 v Prešernovem gledališču.

Kritičarka Petra Tanko je med drugim zapisala: »O predstavi Mrtvec pride po ljubico lahko govorimo kot o zmagovalnem sozvočju vseh segmentov gledališke uprizoritve. Vse je jasno, natančno, pomensko izčiščeno.«

Legendarni Mrtvec je v osmih letih (od 27. marca 2014, ko je bila premiera v Kranju) gostoval na številnih festivalih doma in v tujini: na Borštnikovem srečanju v Mariboru, Dnevih satire Fadila Hadžića v Zagrebu, na Mednarodnem festivalu Infant v Novem Sadu, na festivalu Neta 2015 v Bukarešti, na mednarodnih festivalih Dimita (Solun), TESZT (Temišvar), MOT (Skopje), FETT (Tuzla), na Festivalu Barski letopis v Črni gori in na Mednarodnem gledališkem festivalu Reflex v romunskem Sfânta Gheorgeu.

Uprizoritev je prejela številne nagrade in priznanja: posebno priznanje žirije na Dnevih satire v Zagrebu za izvajanje glasbe v živo, nagrado Društva slovenskih gledaliških kritikov in teatrologov za najboljšo uprizoritev v celoti; Ana Urbanc je na 49. Borštnikovem srečanju v Mariboru dobila nagrado za mlado igralko, Branko Rožman pa za glasbo; na festivalu FETT v Tuzli je Borut Veselko prejel nagrado za najboljšo moško vlogo.

Po jubilejni 50. ponovitvi se ekipa Mrtveca v začetku junija odpravlja še na Festival svetovnega gledališča v Sofijo in na Poletni festival v Varno.

Igrajo:
Ana Urbanc k. g.
Vesna Pernarčič
Miha Rodman
Aljoša Ternovšek
Darja Reichman
Borut Veselko
Vesna Jevnikar
Judita Polak k. g./Ema Kobal k. g.
Ciril Roblek k. g.

Za nakup vstopnic se obrnite na blagajno Prešernovega gledališča (telefon: 04/20 10 200, e-pošta: blagajna@pgk.si). Blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00 ure ter uro pred začetkom predstav.

>>>SPLETNI NAKUP VSTOPNIC<<<
https://pgk.kupikarto.si/