Predstavitev abonmajev

Spoštovani,

Pred nami je gledališka sezona, v kateri vam bomo v Prešernovem gledališču Kranj ponudili vsaj pet odličnih domačih predstav. Čakajo nas dobra dramatika, prodorni režiserji ter vaš in naš ansambel Prešernovega gledališča, ki je v vrhunski formi. Iz drugih gledališč bomo v Kranj pripeljali nekaj najboljših gledaliških poslastic. Seveda pa ne moremo napovedati, kakšne bodo razmere. Vse moči bomo usmerili v to, da stanje normaliziramo in da vas bomo lahko pričakali pod čim bolj normalnimi pogoji. V tem smislu smo tudi začrtali sezono in abonmaje. Abonmajski sistem smo nekoliko posodobili, še vedno pa vam zagotavljamo udobno in izzivalno gledališko izkušnjo. Vašo zvestobo bomo tudi nagradili. Dolgove abonentom iz prejšnjih sezon bomo nadomestili z izvedbo predstav, ki si jih niste mogli ogledati, oziroma z nadomestilom pri vpisu novih abonmajev ali nakupu vstopnic. Zaradi nepredvidljivega razvoja epidemije covida-19 pa smo abonmaje letos še dodatno pocenili. Za novo sezono imamo enake načrte: če bomo morali svoja vrata znova zapreti, bomo gledališče pripeljali v vaše domove, vsem abonentom pa bomo po koncu epidemije zagotovili ogled abonmajskih predstav v živo.
Ostanite z nami!

REDNI ABONMA 2021/2022

Redni abonma vključuje pet predstav Prešernovega gledališča, ki bodo premierno uprizorjene v sezoni 2021/2022:

VRSTE ABONMAJEV:

  • abonmaja: PETEK in SOBOTA
  • abonmaja TOK in STRUGA nimata stalnega dneva, predstave so ob različnih dnevih od ponedeljka do četrtka, zato sta cenejša
  • abonma VRTINEC vam omogoča, da si sami oblikujete svoj program, saj sami spremljate spored abonmajskih predstav in si lahko izberete, kdaj si želite ogledati predstavo. Ob nakupu tega abonmaja prejmete abonmajsko izkaznico, s katero lahko ob predhodni rezervaciji prevzamete vstopnico za ogled katere koli predstave iz rednega programa.

ABONMA VAL 2021/2022

  • Abonma VAL vabi dijake in študente odprtega duha, da si razširite svoja umetniška in družbenokritična obzorja z vrhunci slovenske dramatike in poezije ter izbranimi režijskimi poetikami. Tudi cena abonmaja je enotna in do vašega žepa prijazna – 27 EUR (ne glede na sedež).

  • Predstave abonmaja Val so na sporedu ob18.uri. Zgodnja ura predstave je odlična priložnost za obisk gledališča tudi za dijake in študente iz oddaljenih krajev – za »vozače«.

  • Vpis abonmajev bo septembra 2021 pri blagajni Prešernovega gledališča Kranj in tudi na šolah, kjer boste lahko dobili prijavnice.

Program abonmaja VAL:

vključuje štiri predstave v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj

in gostujočo predstavo

  • Johnna Adams: GORAZDOV VOZEL (SLG Celje)

ABONMA SOBOTNA MATINEJA

Že 28. leto po vrsti bomo v Prešernovem gledališču vsako soboto ob 10. uri dopoldne v čarobni svet gledališča povabili naše najmlajše obiskovalce. Pridružite se nam na domišljijskih popotovanjih na krilih zabavnih in poučnih lutkovnih, gledaliških, glasbenih, plesnih, klovnovskih in pantomimskih predstav. Program abonmaja Sobotna matineja omogoča Mestna občina Kranj, organizacija pa je v rokah kulturnega centra Krice Krace in Prešernovega gledališča Kranj. Spremljevalce otrok obveščamo, da mora iz varnostnih razlogov imeti vsak otrok, ki je starejši od 3 let, svoj sedež. Da bi majhni otroci lažje spremljali predstave, so pri naših hostesah zanje na voljo posebne blazine.

za najmlajše od 3. leta starosti dalje ter njihove starše in skrbnike
● vsako soboto ob 10. uri = 24 predstav od oktobra 2021 do marca 2022

VPIS ABONMAJEV ZA SEZONO 2021/2022

CENIK VSTOPNIC IN ABONMAJEV

PROGRAMSKA KNJIŽICA 2021/22